Vålerenga-back Stian Solberg tar nok et år i den kongeblå drakta.
Vålerenga-back Stian Solberg tar nok et år i den kongeblå drakta.

Supertalentet Stian (17) vraker Sverige til fordel for nok en sesong på Jordal. — En perfekt utviklingsarena for meg!

Interessen for den svært talentfulle Vålerenga-backen Stian Solberg (17) har vært stor fra utenlandske klubber. Nå har 17-åringen bestemt seg for å spille i kongeblått også neste sesong. — En tillitserklæring til den jobben vi gjør, sier sportssjef Anders Myrvold.

Publisert

Som 15-åring kom Stian Solberg inn som en virvelvind på Vålerenga hockeys A-lag mot slutten av forrige sesong. Sammen med den to år eldre kameraten Gabriel Koch tok han Jordal med storm, og viste at det ikke alltid er alderen som gjelder når det skal bedømmes om en er en god hockeyspiller eller ikke.

Foran denne sesongen, og i løpet av høsten og vinteren, har interessen fra svenske klubber vært stor for østkantgutten. Men lørdag ble det kjent at Solberg vil bli å se på isen for iskrigerne også neste sesong.

— En perfekt utviklingsarena

Selv er 17-åringen veldig godt fornøyd med å skulle ta skøytetakene sine på Jordal også kommende sesong.

— Jeg føler Vålerenga er en perfekt utviklingsarena for meg. Her er det trygt og godt, og samtidig trives jeg veldig godt med gutta på laget, sier han til klubbens hjemmesider.

17-åringen imponerte stort i årets Fjordkraftliga, før en skade har holdt han på sidelinja siden november.
17-åringen imponerte stort i årets Fjordkraftliga, før en skade har holdt han på sidelinja siden november.

Selv om tidligere lagkompis Koch valgte å reise til svensk hockey i sommer, mener Solberg at han har like gode muligheter til å utvikle seg på Oslo øst som hos "Søta bror".

— Sånn jeg ser det så trenger man ikke dra til utlandet for å bli god. Jeg tenker at Vålerenga er et veldig fint sted å fortsette utviklingen min. Det er mer enn nok muligheter her, sier stortalentet som i sommer ble linket til flere NHL-klubber.

— Et stort kompliment

Hos ledelsen på Jordal har det aldri vært noen tvil om at de har hatt et ønske om å beholde stortalentet hvertfall en sesong til, og hovedtrener Fredrik Andersson har ved flere anledninger vært klar på at han mener norske hockeytalenter kanskje søker lykken i utlandet for tidlig.

Derfor gikk det en viss lettelse gjennom gangene på Jordal da det ble kjent at Stian Solberg spiller for VIF også neste sesong.

— Vi tar det som et stort kompliment at Stian føler at Vålerenga er det beste alternativet for hans utvikling som hockeyspiller. Vi vet at han vil få de beste utviklingsmulghetene hos oss, sier nybakt sportssjef Anders Myrvold.

Powered by Labrador CMS