Video: Anders Månum

Trodde reven Anders fikk i hælene var en lydig hund. En annen frekk, buksenappende rev er sett av én million: – Får stadig henvendelser

– Reven virket ikke noe redd. Den kom helt bort til oss og var nysgjerrig, forteller Anders Månum. Han er langt fra den eneste som har støtt på rev i hovedstaden. Midt i sentrum tok en rev tak i en persons bukseben og handlepose.

Publisert

Anders Månum var for et par uker siden ute på nattetur da han traff på en rev.

– Jeg ruslet ned mot Maridalsveien fra St. Hanshaugen da en mann kom meg i møte og sa: «Jeg trodde det var en lydig hund som gikk bak deg, så så jeg at det var en rev – herregud!», forteller han til VårtOslo.

– Da snudde jeg meg og så – ganske så riktig – en rev bak meg. Jeg hadde ikke sett den før da, fortsetter han.

Anders kommer opprinnelig fra Valdres og bor i Luster, hvor han eier og driver Nes Gard, men var på besøk i hovedstaden da revemøtet fant sted. 

Anders Månum ser regelmessig rev hjemme i Luster, men syntes det var morsomt å treffe på rev i storbyen.

Uredd og nysgjerrig rev

– Reven virket ikke noe redd. Den kom helt bort til oss og var nysgjerrig, forteller Anders, som også tok video av hendelsen. 

– Jeg la ut videoen på mine sosiale medier og tenkte ikke så mye mer over det, men så ble jeg kontaktet av flere lokalaviser. Det er visst store nyheter når en rev dukker opp i Oslo sentrum, ler han. 

Det var Sogn Avis som var først ute med å skrive om revemøtet. 

Reven Anders møtte på var uredd og nysgjerrig.

Anders syntes det var morsomt å treffe på rev i storbyen. Selv ser han regelmessig rev hjemme i Luster, hvor dyrene er et mindre sjeldent syn enn i Oslo. 

Nappet i bukseben

En annen revevideo fra Oslo som ble delt av Instagram-brukeren @elizabeththe3rd tidligere i desember, nærmer seg i skrivende stund 950.000 visninger og har fått over 26.000 likerklikk. Den er også delt av andre brukere og har generert tusenvis av visninger også der.

Kanskje er det nok her revens frekke fremferd som her vekker oppsikt. 

I videoen kan man se to rever luske seg over Rådhusplassen. Den ene av dem stopper opp ved en person, napper vedkommende i buksebenet og gjør videre et forsøk på å rappe til seg en handlepose personen holder.

– Mer normalt enn mange tenker

– Rev i sentrum er langt mer normalt enn mange tenker. Det er alltid noen som finner seg til rette. Og de spiser mye rotter, opplyser avdelingsdirektør Terje Laskemoen i bymiljøetaten til VårtOslo.

I revevideoen fra Rådhusplassen som til sammen har minst én million visninger, påpekes det at det var på dagtid reven var ute og lusket.

– Vanligvis er revene mer aktive på natten enn på dagtid, men det er uansett et normalt byfenomen man finner over hele Europa, fortsetter Laskemoen.

Revevalper rundt festningen

– Bymiljøetaten får stadig henvendelser. Kanskje mest med en situasjon vi hadde i fjor med revevalper som løp rundt på festningen. Det skaper litt ekstra oppmerksomhet, forteller avdelingsdirektøren.

Tall på revebestanden i sentrale strøk i hovedstaden, har bymiljøetaten imidlertid ikke.

– Det er veldig varierende hvordan folk ser på disse dyrene. Mens noen tenker det er helt normalt, syntes andre dette dyret er veldig eksotisk, avslutter Laskemoen.



Powered by Labrador CMS