Dette er gjengen som skal møte jentene fra Pyongyang. Jentene derfra har alle kortklipt hår etter retningslinjene til treningssenteret de tilhører. Lille Tøyen kjører en mer individuell stil. Foto: Lille Tøyen fotballklubb

Lille Tøyen til kamp mot Nord-Korea

Publisert

For første gang har Norway cup deltagelse fra et nord-koreansk lag. I åpningskampen møter 14-åringene fra ett av verdens mest isolerte land Lille Tøyen.

Dokumentaristen Lasse Evensen var den som kontaktet Norway Cup og ba dem om å invitere jentelaget til Norge.

Evensen har vært en del i Nord-Korea for å lage en dokumentar om Nord-Koreas herrelandslagssjef i fotball, Norske Jørn Andersen. Gjennom dette arbeidet kom Evensen i kontakt med akademiet hvor jentelaget trener.

Spillerne er plukket ut fra talenter i hele landet

— Det er første gang det skjer at et barnelag blir sendt ut av Nord-Korea til vesten. De ble overrasket over å bli invitert. De trodde ikke på at det skulle skje, sier Evensen til NRK.

Og 14-åringene i Pyongyang International Football Club møter altså selveste Lille Tøyen i første kamp. Den sparkes i gang på Ekeberg bane 28, klokka 10.00 søndag morgen.

Spente jenter fra Lille Tøyen

Trener Tor Bjørnar Holmlund hos Lille Tøyen forstår at det har vært mye kontakt jentene i mellom på sosiale media etter at kampoppsettet var klart.

— Vi regner med at Pyongyang er fryktelig gode. Jentene fra Lille Tøyen er spente, men vi har ikke samlet laget for å snakke om kampen enda. Vi blir de første som får møte et Nord Koreansk jentelag, og det blir uansett spennende, sier Holmlund til VårtOslo.

Tanken som slo lagleder til Lille Tøyens jenter, Karianne Bervell, da kampoppsettet kom var rett og slett:

— Oj, det var en overraskelse.

Jentene fra Pyongyang har reist med tog i over ett døgn til Beijing, og med fly derfra til Norge.

Powered by Labrador CMS