Øivind Fykse og Martin Strøm utnytter vinterforholdene i Tøyenparken. Foto: Anders Høilund

Snowboardere utnytter vinterværet og lager snowboardfilm i Tøyenparken

Når snøen legger seg i Tøyenparken, finner snowboardere fra hele verden veien til bakkene. Men ikke alle er like glade for leken.

Publisert

Tøyenparken har gjennom årene blitt et kjent sted i snowboardmiljøet. Hvem skulle tro at jernrekkverket ved trappa ned fra Økernveien kunne brukes til noe mer enn å støtte seg på? Det er perfekt designet for moderne lek med ski og snøbrett.

Øivind Fykse fra Bekkestua og Martin Strøm fra Majorstua utnytter det fine vinterværet og snøen som ligger hvit og lett i skråningen ned mot fotballbanen Caltexløkka.

Øivind Fykse og Martin Strøm lager film i Tøyenparken. Foto: Anders Høilund

Kjente fra snowboard-filmer

De to er ikke hvem som helst i skate- og snowboardmiljøet i Norge. De har laget filmer og elsker å utfordre mulighetene som finnes i byen, som i denne filmen fra onboardmag.com

— Vi har vært her en del ganger før. Det er kanskje her vi kjører mest. Mulighetene for å leke seg med snowboard her er kjent langt utenfor Tøyen, faktisk utenfor Norges landegrenser. Jeg står på brett omtrent fire ganger i uka. Det er ikke bare gøy, det er trening. Vi må bare utnytte forholdene slik de er i dag, sier Øivind Fykse.

Ja, vi har falt og slått oss, men ikke så veldig, forteller Fykse og Strøm. Foto: Anders Høilund

Uavansert filmutstyr

— I dag er det min tur til å filme. Vi lager filmer for å promotere brett og klær. En hel dag i bakken kan kanskje resultere i tre-fire sekunders film, men det er det verdt, sier Martin Strøm.

Kameraet han bruker er omkring 15 år gammelt og, ifølge ham selv, ikke veldig avansert.

— Du kan se andre, mye proffere enn oss, gjøre filmer med kostbart og stort utstyr. Vi vil gjerne vise, spesielt for unge folk som vil starte, at du får veldig bra resultater med enklere utstyr også, sier Strøm.

Et nytt hopp og opp på en ny rail, eller rekkverk om du vil. Fotografen kjører på ski ved siden av og filmer. Foto: Anders Høilund

Ble jaget bort fra parkene

En fotgjenger kommer gående gjennom parken og tråkker ned hoppet som Fykse og Strøm har laget.

— Slikt er vi vant med. Det gjør oss ingen ting. Det var verre før. Før snowboard ble en OL-gren og mer kjent blant folk, ble vi sett på som rebeller. Noen mennesker tok det for gitt at vi drev med hærverk, og mange ganger ble vi jaget bort fra parkene i byen. Kanskje var det slik fordi folk ikke hadde sett slik aktivitet før. Hvis politiet kommer i dag, er det bare for å slå av en prat, forteller Fykse.

Avslutter med gledesrop

Fykse tar fart fra fortauet i Økernveien og suser ned bakken mot trappa ned bakken til Finnmarksgata. Det lange håret står rett ut bak ham. Jakka er åpen, blikket er festet på hoppet de har laget og rekkverket til trappa. Strøm står på twintip-ski nedover bakken og filmer kameraten idet han hopper opp på rekkverket. Han ligger nesten under Fyksø der han balanserer nedover på rekkverket.

Så bærer det ned på snøen for å få mer fart, før Fykse hopper opp på neste rekkverk. Strøm kjører ved siden av. Vel nede kommer gledesropet.

Trolig fordi kjøringen kjentes god ut og filmingen ble bra, eller kanskje det må ropes når en har gjennomført slike halsbrekkende øvelser. Hva vet vi...

Powered by Labrador CMS