VårtOslo testet løypene ved Linderudkollen søndag. Skiføret er typisk tungt vårføre midt på dagen, men raskere morgen og kveld.

Gladmelding til deg som er koronafast i Oslo i påsken: Det er fortsatt flotte skiløyper i Marka

Våren er på full fart inn i hovedstaden, men skientusiaster skal likevel slippe å dra på fjellet for å få en skitur denne påsken. — Det blir mulig å gå på ski i oslomarka i påsken, lover løypesjef Knut Johansson i bymiljøetaten.

Publisert

— Det er gode muligheter både for fottur og skitur fra Linderudkollen nå. Skiføret er typisk tungt vårføre midt på dagen, men raskere morgen og kveld, sier VårtOslos skiglade journalist Anders Høilund.

Han var tidlig ute søndag og testet løypene. Og selv om det er bart i byen, så er det flotte løyper mange steder i Marka.

— I høyden er det lovende

— Hvis du velger å gå klassisk, og ikke har smørefrie ski er rødt klister dagens smøring, forteller Høilund etter en tur innover fra Linderudkollen.

Med det bekreftes rapportene fra de løype-ansvarlige i bymiljøetaten. Som lover gode skiforhold i store deler av Oslos løypenett resten av påskeuka. Men hold deg i høyden, er ekspertrådet.

— Vi kan nok garantere skiføre i påsken, men de løypene som ligger lavest i terrenget og nærmest byen begynner å slite med å holde formen. I høyden derimot, eksempelvis Frognerseteråsen og innover ser det fortsatt lovende ut, sier seksjonssjef i bymiljøetaten, Knut Johansson, til VårtOslo.

Gå den gamle 5-milssløyfa mot Blankvann

I Frognerseteråsen og videre innover er det også tilrettelagt litt ekstra før påske med preparerte avstikkere litt her og der bort til fine steder for å sitte i sola, eller bare leke litt på ski.

For milslukerne har bymiljøetaten kjørt opp den delen av gamle 5-milssløyfa som går på Oslo kommunes grunn til Blankvann.

I tillegg til gode muligheter i Nordmarka, ser det også lovende ut for å kunne ta seg en påsketur på ski i Lillomarka.

Like mye snø som på dette bildet fra Lilloseter kan ikke bymiljøetaten love i påsken. Men det skal være skiløyper innover Lillomarka utover uka.

— Lillomarka nord med Movann – Tømte, og sikkert også sydover til Sinober og til Lilloseter og Griseputten, og fra Griseputten til Solemskogen/Linderudkollen ser også bra ut for en påsketur med ski på beina, sier løypesjef Johansson.

Han understreker likevel at forholdene kan endre seg fort i takt med hvordan været blir ut over i påskeuka.

— Vær forsiktig på vannene

Etter det varme været den siste uka har isløsningen på maravannene så vidt begynt og forholdene og issikkerheten varierer fra vann til vann. Bymiljøetaten ber derfor de som ferdes ute på vannene i påsken å vise stor forsiktighet.

— Vannene er for en stor del islagte, men siden forholdene er i endring og en selv er ansvarlig for egen sikkerhet så går vi generelt ikke ut med anbefalinger eller restriksjoner, sier Johansson.

— Prøv gjerne en fottur i marka eller til en av våre markastuer i påsken, anbefaler seksjonssjef Knut Johansson i bymiljøetaten.

Han ber likevel de som skal ferdes på islagte vann utvise forsiktighet.

— Ferdsel på is er forbundet med stor fare, og husk at de fleste mobiler er ubrukelige om du ligger i vannet og trenger hjelp, påpeker Johansson.

Anbefaler også turer til fots

Er du ikke av de store skientusiastene, som vil bruke påsken til å lete etter bynære skiforhold, vil markasjefen anbefale en fottur til en av de koselige markastuene.

— For de som ikke skal gå på ski så er turveiene inn til markastuene brøytet. Eksempelvis fra Åmot parkering i Sørkedalen og inn til Finnerud (anbefales!!) og videre til både Kobberhaugen og Kikut, sier Knut Johansson.

Andre fottturer han anbefaler er følgende:

  • Midstua til Tryvannstua.
  • Hammern i Maridalen til Ullevålseter.
  • Skar i Mardalen til Blankvann, Nordmarkskapellet eller Øyungen.
  • Ammerud til Lilloseter.
  • Ellingsrud til Mariholtstua
  • Rustadsaga til Ødegården.
Powered by Labrador CMS