Dette treet overlever ikke skadene, og bør felles, sier ekspertene hos Bymiljøetaten. Sara Greer Middelthon Moe kan ikke fatte at noen vil angripe et tre på St Hanshaugen. Foto: Anders Høilund

Trær på St. Hanshaugen er angrepet med øks eller machete på natta

Flere lønnetrær i Geitmyrsveien på St Hanshaugen har merker etter at noen har gått løs på dem med øks eller en stor kniv. For ett av trærne er skadene så store at det nå må felles.

Publisert

Øverst i Geitmyrsveien, utenfor Bjørnehuset på St. Hanshaugen, har trær blitt vandalisert med øks eller kniv.

— Jeg kan ikke forstå grunnen til dette. Trærne er da ingen til last. De er jo så store og vakre, sier nabo Sara Greer Middelthon Moe.

Tilsynelatende helt umotivert har noen i løpet av natt gått til angrep på trærne i Geitmyrsveien. Det synes også at vedkommende langt ifra er noen erfaren tømmerhugger. Verktøyet som er brukt kan ha vært ei lita øks, en machete eller en større kniv.

Flere av trærne langs Geitmyrsveien har slike merker. Foto: Sara Greer Middelthon Moe

Fest på Bjørnehuset

Sara forteller at det var fest på Bjørnehuset i Geitmyrsveien kvelden 30. august. Hun lurer på om noen av festdeltagere derfra kan ha forsøkt å felle trær utpå natta eller om noen av festdeltagerne så noen andre forsøke å ødelegge trærne natt til lørdag.

Hun så skadene på trærne med en gang hun gikk ut på lørdag morgen.

— Om det er folk fra festen, så måtte de ha tatt redskap fra kjøkkenet inne på Bjørnehuset. Jeg hørte festen på Bjørnehuset, men at noen derfra skulle gå til angrep på trærne, det tror jeg ikke helt på, sier hun

Økende skjødesløshet

At det finnes folk som i byen som nattestid går rundt med store kniver eller ei øks, synes hun er skummelt.

I fjor sommer ble Bjørnehuset tagget ned, også da var nabo Sara Greer Middelthon Moe den som oppdaget det. Foto: Sara Greer Middelthon Moe

— I fjor sommer fant jeg Bjørnehuset tagget ned. Siden har også bassenget på toppen av haugen her blitt ødelagt av noen som grillet. Jeg vet ikke, men får et inntrykk av økende skjødesløshet og vandalisme her i bydelen, sier Middelthon Moe.

Bymiljøetatens park

I motsetning til naboparken Stensparken, som er bydel St. Hanshaugens ansvar, er det bymiljøetaten som driver parken på St Hanshaugen.

Presseansvarlig i bymiljøetaten, Monica T. Olsen, sier at etaten fikk kjennskap til dette etter at noen sendte en bymelding. Siden har bymiljøetaten vært ute og sett på trærne.

— Det kan se ut som at noen har hugget med en øks, men det er umulig for oss å si sikkert. Tre av trærne har mindre sår, og de regner vi med at det skal gå bra med. Så er det ett tre hvor det har blitt hugget mye i og rundt og ca. 3/4 av barken er borte. Dette treet vil mest sannsynlig måtte felles. Vi har foreløpig ingen informasjon om hvem som har gjort det eller hvordan det har skjedd, opplyser Olsen på e-post.

Powered by Labrador CMS