Kloakkutslippet kan være helseskadelig mener Oslos kommunelege Tore Steen. Derfor blir Sørenga stengt torsdag. Foto: Christian Boger

Sørenga sjøbad stenges torsdag på grunn av kloakkutslipp

Det planlagte kloakkutslippet i Alnaelva fører til at Oslos mest populære badeplass må stenges torsdag. Men hvor lenge vet ingen.

Publisert

Det er arbeidet med den nye Follobanen som fører til et planlagt kloakkutslipp i Alnaelva torsdag. Dermed mener kommuneoverlegen i Oslo, Tore Steen, at den populære badeplassen på Sørenga like ved Alnaelvas utløp må stenges.

— Det er selvfølgelig trist at vi må stenge Sørenga, sier Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Oslo kommunes bymiljøetat, til Aftenposten.

Men hvor lenge Sørenga stenges er uklart. Badeplassen kan bli stengt i alt fra noen timer til flere dager. Alt avhenger av værforhold.

Slipper kloakkvannet ut natt til torsdag

Dermed stenges Sørenga for bading for andre gang denne sommeren. Forrige gang var imidlertid ikke utslippet kontrollert. Da var det et oljeutslipp fra Oslo sporveier som lakk ut i Alnaelva, og deretter rant rett ut i Oslofjorden.

Sørenga sjøbad er blitt Oslos desidert mest populære badeplass. I sommer har det vært festivalaktige tilstander forteller naboer til badeplassen. Foto: Morten Steenstrup

Denne gangen er det Bane Nor som slipper ut kloakkvann i Alnaelva. I følge det statlige foretaket er det ingen alternativer til utslippet som også er diskutert med Oslo kommunes vann- og avløpsetat.

Oljeutslippet i Alnaelva tidlgere i år rant rett ut i fjorden og førte til at Sørenga sjøbad ble stengt inntil oljesølet var ryddet opp. Foto: Christian Boger

Utslippet vil skje natt til torsdag, såfremt værforholdene tillater det og alt nødvendig utstyr er på plass. Dermed vil det ikke være mulig å bade på Sørenga torsdag morgen, skriver Aftenposten.

 

Powered by Labrador CMS