Pappa Alexander Kopp (bak), mamma Helene Kopp og døtrene Alexandra og Vilhelmine på en av snøscooterne donert i bestefar Hermann Kopps navn.
Pappa Alexander Kopp (bak), mamma Helene Kopp og døtrene Alexandra og Vilhelmine på en av snøscooterne donert i bestefar Hermann Kopps navn.

Den avdøde oslopolitikeren Hermann Kopp setter spor etter seg i Østmarka

I minnestunden etter avdøde Hermann Kopp bestemte familien til den mangeårige oslopolitikeren, som brått gikk bort rett før nyttår, å gi to gaver som bokstavlig talt setter spor i Østmarka.

Publisert

Sammen med oppdrettsselskapet Coast Seafood, der Hermann Kopp var styreleder i 22 år, besluttet familien til oslopolitikeren å gi Skiforeningen to snøscootere.

Nå er scooterne på plass hos Skiforeningen i Østmarka.

Satt nesten tre tiår i bystyret

— Pappa var opptatt av Marka, som nabo i over femti år, som medlem av skogstyret da et slikt eksisterte, og han lærte ikke minst meg gleden av å gå på ski i skogen, forteller sønnen Alexander KoppSkiforeningens nettside.

Hermann Kopp ble 86 år gammel og var medlem av Oslo bystyre da han døde etter kort tids sykdom rett før nyttår.

Hermann Kopp som 86-åring på Oslo Høyres nominasjonsmøte i november i fjor. Foto: Arnsten Linstad
Hermann Kopp som 86-åring på Oslo Høyres nominasjonsmøte i november i fjor.

Til sammen representerte Kopp Oslo Høyre i bystyret i nesten sju perioder. I fjor høst avsluttet han et nesten ett år langt verv som leder av bystyrets byutviklingsutvalg på heltid.

— Raus gave som betyr masse

Rett før jul kjempet 86-åringen for renominasjon på Oslo Høyres liste. Hermann Kopp håpet å bli valgt inn til en åttende periode i bystyret ved valget til høsten.

Snøscooterne Kopp-familien og Coast Seafood gir i Hermanns navn skal stasjoneres på Sørli og Krokhol i Østmarka.

— Det at vi får en så betydelig og raus gave betyr masse. Vi har muligheten til å fornye maskinparken, sier Skiforeningens generalsekretær Håvard S. Abrahamsen.

— Dette betyr at vi er i stand til å lage gode løyper i Østmarka. Uten rause gavegivere ville tilbudet vårt vært betydelig annerledes, og dette er helt avgjørende for oss, sier han.

Allsidig akademiker

Hermann Kopp var ikke bare politiker og næringslivsleder. Han har også i to perioder vært rektor ved Norges markedshøyskole og var professor ved Handelshøyskolen BI.

I tillegg var Kopp tilknyttet ulike utenlandske universiteter, blant annet i USA og Kina, som fast gjesteprofessor.

I tillegg til politikk, næringsliv og akademia var Hermann Kopp også aktiv fotballdommer gjennom flere tiår.

Powered by Labrador CMS