Ordfører Marianne Borgen og direktør Kjersti Fløgstad bærer maleri over veien.
Ordfører Marianne Borgen og direktør Kjersti Fløgstad (til h.) ved Nobels fressenter flytter ett av bildene fra Fredsprisutstillingen over Rådhusplassen.

Her flytter ordføreren kunst til Rådhuset. Der kan du se Fredsprisutstillingen gratis frem til påske

Hvert år deles Nobels fredspris ut i Rådhushallen. Nå blir det storslagne rommet også brukt til å vise Fredsprisutstillingen. — Her kan du se, lære og bli inspirert av menneskelig mot og kamp for fred.

Publisert

For første gang vises Fredsprisutstillingen i Oslo rådhus – i det samme rommet som fredsprisen deles ut, skriver Nobels fredssenter i en pressemelding.

— Jeg er stolt av å kunne vise frem Fredsprisutstillingen i Rådhuset. Oslo er en fredsby og jeg vil invitere alle som bor i og besøker hovedstaden til å komme og se, sier ordfører Marianne Borgen (SV).

— Fantastisk sted å vise utstillingen

Et unikt tilbud til både turister og oslofolk, som nå kan se utstillingen i Rådhushallen gratis frem til påske. Med omvisning i helgene.

Hvert år lager Nobels fredssenter en egen utstilling om årets fredspris, som tradisjonelt åpnes av fredsprisvinnerne dagen etter seremonien i Rådhuset.

Vanligvis har utstillingen vært i fredssenteret på gamle Vestbanen.

— Rådhushallen er et fantastisk sted å kunne vise frem utstillingen om årets fredspris, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

Marianne Borgen og Kjersti Fløgstad har kommet frem til Rådhushallen med ett av bildene fra Fredsprisutstillingen.

Årets utstilling om fredsprisen til Ales Bjaljatski, Memorial og Center for Civil Liberties har vært vist på Nobels Fredssenter siden 11. desember.

— Den handler om sivilsamfunn, menneskerettigheter og demokrati. Og den passer perfekt i byens storstue. Vi er sikre på at dette vil bli et veldig godt tilbud til publikum i den perioden vi har stengt, sier Fløgstad.

Powered by Labrador CMS