Vålerenga ble hengende litt bakpå mot slutten av kampen.

MS ville mer enn Vålerenga i sesongens første treningskamp

Sesongoppkjøringen har vært annerledes for topplagene i norsk ishockey, men i kveld var i hvert fall treningskampene i gang. Dessverre uten publikum. På Manglerud tok MS imot Vålerenga.

Publisert

Hos hjemmelaget har USA-rekka forsvunnet. Inn i troppen kan vi nevne Steffen Thoresen (Storhamar), Jespen Öhrwall (poengkonge i Grüner forrige sesong), Didrik Nøkleby Svendsen (Sparta), toppkeeperen Lars Haugen (Klagenfürt) og selvfølgelig, den hjemvendte sønn, Mats Trygg (VIF).

Gjestene har så langt signert to svensker, Axel Sundberg (Kristianstad) og Albin Lindgren (Fredrikshavn). I tillegg har unggutten Calle Spaberg Olsen kommet hjem etter et vellokket utlån i Rögle der han blant annet fikk ti kamper i Svenske Hockeyligaen (SHL).

Eidstedt med bra fremgang

VårtOslo snakket med Axel Eidstedt, som så kampen fra tribunen etter et langvarig skadeavbrekk.

— Siden vi snakket sammen for en drøy uke siden føler jeg meg mye bedre. Skøytegåingen er ikke noe problem, men så får vi se hvordan det blir når jeg etter hvert kommer i litt uforutsette situasjoner, sier den optimistisk backen.

Roy Johansen (t.v.) har nå fått selskap av Morten Ask i Vålerengabåsen.

Axel Sundberg får tillit på høyrevingen i førsterekka sammen med Tobias Lindstrøm og Martin Røymark. Albin Lindgren tar plass i andre backpar sammen med Villiam Strøm.

Andrerekka er spennende, der finner vi Jørgen Kartrud, Filip Gunnarsson og Calle Spaberg Olsen. Det kan bli moro å følge med på dem videre utover i sesongen.

Sundberg ut med skade

Det er Vålerenga som har et slags grep om spillet i første periode, men det skapes allikevel få målsjanser. Mot slutten av de første 20 minuttene er det hjemmelaget som får et par bra muligheter, uten at Steffen Søberg i Vålerengaburet lar seg overliste. Tempoet i kampen er slett ikke verst, og det blir spennende å se om den holder seg i alle tre perioder.

I midtperioden har Jonas Oppøyen overtatt plassen til Axel Sundberg i førsterekka. Etterhvert dukker svensken opp med bandasje på venstre lår. Det viser seg at han har fått en strekk, ikke akkurat den mest optimale debuten han kunne ønske seg. Vålerenga spiller med tre rekker de første 15 minuttene av perioden.

Axel Sundberg måtte ut med skade etter 20 minutter.

Tempoet er fortsatt høyt, men presisjonen er så som så - ikke annet er å forvente fra sesongens første treningskamp.

Etter 40 spilte minutter har gjestene fått spille fem mot fire tre ganger. Foreløpig ser vi ikke noe form for power play oppsett, de starter med en ordinær førstefemmer hver gang.

Vålerenga tar ledelsen

Da tredje periode starter opp, tar det ikke mer enn et drøyt minutt før vi endelig får en skåring i kampen. Og det er en perle. Gjestene kontrer, og Jørgen Karterud spiller Calle Spaberg Olsen fri så han kliner pucken rett opp i høyre kryss.

Før speaker har fått annonsert skåringen, utligner MS. Det er driblefanten Pontus Finstad som står for den, 13 sekunder etter at gjestene tok ledelsen.

MS har en matchvinner i keeper Lars Haugen, her er det Filip Gunnarsson som prøver seg.

Utover i perioden er det hjemmelaget som vil mest. De takler litt hardere enn VIF, og får de største mulighetene. Litt over midtveis i perioden er det fortsatt Finstad som er frempå, og MS har klart å snu kampen.

Da det ser ut til å gå mot en hjemmeseier, er Vålerengas poenggarantist, Tobias Lindstrøm frempå. Assistansen kommer fra Calle Spaberg Olsen, som får en fin start etter returen fra Sverige.

Hjemmelaget tar over

Vålerenga bytter keeper helt på tampen, og Tobias Breivold Johansen får muligheten til å vokte buret i forlengningen. Der blir det ingen skåringer.

I den påfølgende straffekonkurransen skårer MS på sine tre første, Vålerenga treffer ikke på noen.

MSs spiller nr 19, Pontus Finstad, var toneangivende i kveldens kamp.

HJemmelaget ville mest i denne kampen, og det var ikke helt ufortjent at de stakk av med seieren.

— Det er lenge til seriestart, sa Morten Ask til VårtOslo rett etter kampen.

Om én uke får Vålerenga anledning til å revansjere seg, også den kampen vil foregå i garasjen på Manglerud.

Powered by Labrador CMS