Eiendomsmeglerfullmektig i Aktiv Eiendomsmegling ved Carl Berner, Nina Friis, opplever at utrykkene som brukes om utviklingen i boligmarkedet er overdrevet.

Er utviklingen i boligmarkedet skremmende? Eiendomsmegler avblåser krisen

De siste ukene har det blitt skrevet mye om boligmarkedet i riksmediene. Uttrykk som «kraftig fall», «skremmende» og «boligmarkedet er helt vilt» har blitt brukt for å beskrive markedet i Oslo. – Overdrevet, mener megler.

Publisert

Eiendomsmeglerfullmektig i Aktiv Eiendomsmegling ved Carl Berner, Nina Friis, opplever at utrykkene som brukes er overdrevet. Nina forteller at de fortsatt opplever et velfungerende marked.

– I løpet av 2022 har det vært en prisoppgang i Oslo på 2,9 prosent. De som selger bolig, får med andre ord fortsatt gode priser for boligen sin. Og har du eid boligen din i mer enn fem år, har den faktisk steget i verdi med over 29 prosent. Snakk om eventyrlig utvikling – boligmarkedet er med andre ord fortsatt godt stilt, mener Friis.

– Ekstremt under pandemien

Men hun innrømmer Friis at det går tråere enn i 2020 og i 2021.

– Joda, vi har gått inn i en litt roligere periode. Men etter noen år med ekstrem prisøkning under pandemien, er vi nå mer tilbake til et normalmarked slik vi hadde før mars 2020. Det er noen færre interessenter pr bolig og budene sitter litt lenger inne. Men vi har også boliger med godt oppmøte og påfølgende budrunder. Dette er slik vi var vant med før pandemien, men vi glemmer jo også fort hvordan det var, sier hun.

Ingen boligkrise

Hun peker på at det er normalt at det blir roligere i boligmarkedet på denne tiden av året.

– Det er normalt at prisveksten er høyere første halvår og at den avtar siste halvår. At vi nå har en nedgang i boligprisene er som forventet. Det er overhodet ingen boligpriskrise som en kan få inntrykk av gjennom mediene, sier hun i en pressemelding.

Friis tror at vi neste år må belage oss på en roligere start i boligmarkedet enn normalt, men at det vil ta seg opp utover våren.

– Jeg tror nok at vi må være forberedt på en rolig start i 2023, men at det i mars, april vil bli noe mere fart i markedet igjen. Færre boliger legges ut nå da noen selgere ønsker å vente med salget til markedet stabiliserer seg, noe som gjør at tilbudet reduseres.

Powered by Labrador CMS