Bussjåførerog tollvesenet har fått nye og etterlengtede fasiliteter i de nye miløpaviljongene ved Oslo bussterminal. Foto:

Nå kan bussjåførene endelig slappe godt av på Oslo bussterminal

Nylig åpnet nye pauserom for busssjåførene ved Oslo bussterminal. � Dette har vi ventet på lenge, sier bussjåfør Taqi.

Publisert

Ombyggingen av bussterminalen i Oslo er i gang for fullt. Rett før helgen kunne Akershus KollektivTerminaler, som driver busssterminalen i Schweigaards gate, åpne tre nye paviljonger med fasiliteter for sjåfører og tollvesenet.

Nå får bussjåførene toaletter og pauserom i tilknytning til bussterminalen. Og slipper å benytte seg av publikumstoalettene når de må gjøre sitt fornødne.

— Det har blitt kjempefint her. Dette har vi ønsket oss lenge, sier bussjåfør Taqi fra UniBuss.

Slipper å gå på kundetoalettet

Før ombyggingen var pause- og toalettfasillitetene spredt rundt på bussterminalens område. Etter ombyggingen har løsningen blitt mye mer brukervennlig, med nærhet til bussene.

— Det var viktig at sjåførene fikk sine fasiliteter i umiddelbar nærhet til bussoppstillingen. Da slipper de å kaste bort verdifull tid på å gå inn og gjennom terminalen til kundetoaletter, som deles med de reisende, sier administrerende direktør i Akershus KolleltivTerminaler, Jafar Altememy.

Med de nye paviljongene på plass, har bussjåførene fått et tidsriktig og moderne kjøkken. Foto: Guro Størseth

Bussjåførene er godt fornøyde med den nye løsningen.

— Dette er blitt vesentlig bedre enn hva det var tidligere, sier en fornøyd bussjåfør Taqi.

Del av større rehabilitering

De nye miljøpaviljongene har fått førsteprioritet i det pågående rehabiliteringsprosjektet av terminalen i Schweigaards gate. Kostnadene for de tre nye paviljongene er rundt tre millioner kroner. Totalomkostningen for hele rehabiliteringsprosjektet ved bussterminalen er beregnet til å komme opp i en totalsum på 60 millioner.

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen og administrerende direktør i Akershus KollektivTerminaler, Jafar Altememy, er fornøyde med de nye fasilitetene ved bussterminalen. Foto: Guro Størseth

— Bussoperatørene er en hovedbruker av kollektivinfrastrukturen, og det er en glede å kunne konstatere at det går riktig vei. Fylkeskommunen ønsker å tilby en best mulig tjeneste til dem som benytter seg av bussterminalen, sier fylkesvaraordfører i Akershus, Lars Salvesen (Krf).

Powered by Labrador CMS