Kronprins Haakon legger ned en krans på Nasjonalmonumentet på Akershus festning under frigjørings- og veterandagen 8. mai 2021.
Kronprins Haakon legger ned en krans på Nasjonalmonumentet på Akershus festning under frigjørings- og veterandagen 8. mai 2021.

Kronprinsen og statsministeren markerte frigjørings- og veterandagen på Akershus festning

Kong Harald er fortsatt under opptrening etter operasjonen i kneet og deltok derfor ikke i markeringen av frigjørings- og veterandagen på Akershus festning lørdag. Men både kronprinsen og statsministeren deltok og la ned krans.

Publisert

— Det er viktig å ha denne seremonien og vise respekt for dem som sloss under andre verdenskrig for nasjonens motstandsdyktighet, sier statsminister Erna Solberg (H)

— Så er det også sånn at 8. mai er en dag der vi hyller veteranene vi har i moderne internasjonale operasjoner. Vi har soldater som er i farefulle oppdrag rundt omkring i verden, sier Solberg til TV 2.

Begrenset markering under korona

Kronprins Haakon la ned krans ved Nasjonalmonumentet for krigens ofre 1940–45 da frigjørings- og veterandagen lørdag ble markert på Akershus festning i Oslo. Dagen markeres hvert år på årsdagen etter at Norge i 1945 igjen ble fritt etter fem års naziokkupasjon.

Det ble også avfyrt salutt fra festningen. I år som i fjor ble markeringen svært begrenset på grunn av koronasituasjonen. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) og lederen for utenriks- og forsvarskomiteen Anniken Huitfeldt (Ap) la også ned kranser på festningen.

I tillegg til markeringen i Oslo, markeres dagen i en rekke kommuner andre steder i landet.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS