Vålerenga-jentene slo til med jubeldans etter seieren mot Klepp. Neste lørdag håper de på en gjentagelse borte mot Sandviken i Bergen. Foto: Christian Boger

Etter seier over Klepp har VIF-jentene edelt metall i sikte

Etter stortap på Jæren i vår slo Vålerenga-jentene tilbake mot Klepp hjemme på Valle lørdag og vant 4-0. Nå har østkantjentene tro på edelt metall i årets serie.

Publisert

Med åtte kamper igjen av sesongen var lørdagens toppoppgjør hjemme mot gjestene fra Jæren ren seks-poengs kamp for Vålerenga-jentene.

— Dette var en utrolig viktig kamp å vinne. Nå er vi virkelig med i medaljekampen, jeg har tro på at vi kan ta medalje, sier venstreback Andrine Tomter.

— Vi skal gjøre vårt beste

Tomter var spesielt glad lørdag ettermiddag. Etter et syv måneders skadeavbrekk, var hun endelig tilbake i startoppstillingen til sportssjef Eli Landsem, som vikarierte for en fraværende Monica Knudsen på benken.

Danske Rikke Madsen var nok en gang en av Vålerengas beste spillere. Her slår hun innlegget som gir Ajara Njoyas 2-0 scoring. Foto: Christian Boger

— Det er utrolig deilig å være tilbake og det er utrolig morsomt å se hvor god fotball vi spiller om dagen, sier Tomter til VårtOslo.

Etter adrenalin-innsprøytingen med en seier over en av sine argeste konkurrenter, var det ikke grenser for hva Vålerenga-jentene hadde troa på lørdag ettermiddag.

— Nå skal vi gi alt hele veien inn. Her kan det bli seier i både cup og serie, mener den kamerunske måltyven Ajara Njoya.

Har trodd på medalje hele veien

Sportssjef Eli Landsem var svært godt fornøyd med det jentene hennes presterte ute på kunstgresset lørdag.

Sportssjef Eli Landsem var svært godt fornøyd etter at jente hennes hadde knust Klepp 4-0 hjemme på Intility arena lørdag. Foto: Christian Boger

— Det var godt å få revansje fra kampen i vår. Det var en av de kampene hvor alt gikk galt. Derfor er det godt å vise at vi kan være mye bedre en Klepp, sier sportssjefen.

Nå ser også Landsem framover mot en spennende avslutning på jentenes eliteserie. Neste helg venter nok en seks-poengs kamp. Denne gang borte mot Sandviken i Bergen.

Maruschka Waldus (t.v) jubler over å gi gitt Vålerenga-jentene ledelsen 1-0. Hun gratuleres av lagvenninne Dejana Stefanovic. Foto: Christian Boger

— Nå skal vi suge litt på denne karamellen, og så skal vi begynne å tenke på kampen mot Sandviken. Jeg har hele tida hatt tro på at vi kan ta medalje med dette laget, og det har jeg fortsatt, konkluderer Landsem.

Effektive oslojenter

Lørdagens kamp ble ingen veldig underholdende kamp, men en kamp der et effektivt Vålerenga var hakket bedre enn gjestene fra Jæren. Etter en traurig start på kampen, hvor Klepp i tillegg hadde sin største sjanse, fikk østkantlaget hull på byllen etter ti minutter.

Etter en corner fra kaptein Sherda Spitse, kunne til slutt Maruschka Waldus heade inn 1-0. Spørsmålet er om ballen var inne før Walduz var nær ballen. Da blir nok scoringen omgjort til selvmål.

Toppscorer Natasha Dowie ville også være med på lørdagens scoringsfest. Her er hun på vei alene igjennom for å sette 3-0-målet. Foto: Christian Boger

— Det var utrolig godt å endelig få mål etter dødball. I første omgang er vi veldig effektive. I andre er vi det klart beste laget, mener sportssjef Landsem.

Etter hodestøtet fra visekaptein Waldus skulle oslojentene få to store sjanser til. Begge sjansen ble omsatt i mål, og både Ajara Njoya og Natasha Dowie tegnet seg på scoringslista.

— Jobben min er å score mål og det føler jeg at går greit om dagen. Dette var en utrolig sterk og viktig seer, mener Njoya.

Etter dagens seier mot rogalendingene fra Klepp, gikk Vålerenga opp på en tredjeplass i serien.

— Vi viser i dag at vi spiller veldig god fotball om dagen. Nå skal vi gi alt neste helg i Bergen. Jeg har god tro på at vi kan komme derfra med tre poeng. Det er viktig for å fortsatt henge med i toppen, sier venstreeback Tomter.

Powered by Labrador CMS