Vålerenga-toget dundrer videre mot seriegull. Søndag ble erkerival Lillestræm sendt hjem til Romerike med et 4-2-tap.

Vålerenga kan lukte seriegullet etter total overkjørsel av erkerival Lillestrøm

Det går mot et troneskifte i norsk kvinnefotball. Etter søndagens oppvisning mot erkerival Lillestrøm, er Vålerenga bare to kamper unna å innkassere seriegullet. — Vi tar én kamp av gangen, men alt er nå i våre egne hender, sier Sigrid Heien Hansen.

Publisert

Det var mye som stod på spill på et vått Intility arena søndag ettermiddag. Etter å ha ligget på tabelltopp gjennom det meste av sesongen, måtte Vålerengas damer vinne mot Lillestrøm for å fortsatt ligge på tabelltopp med to kamper igjen av sesongen.

Og hjemmelaget leverte virkelig varene. Erkerival, og de siste årenes suverent beste lag i Norge, Lillestrøm ble utklasset. Til slutt vant østkantlaget 4-2.

— Dette var utrolig deilig. Jeg har ventet lenge på å få være med å slå Lillestrøm, sier Sigrid Heien Hansen, til VårtOslo etter kampslutt.

Vålerenga lukter gull

Med søndagens seier ligger oslolaget på tabelltopp, ett poeng foran Rosenborg, med to kamper igjen å spille. Jack Majgard Jensens spillere begynner virkelig å kjenne lukta av gullmedaljer nå.

— Vi tar én kamp av gangen og tenker egentlig ikke på seriegullet, sier kantspiller Synne Jensen.

Midtbanekollega Heien Hansen er litt mer optimistisk.

Sigrid Heien Hansen (t.h) og Synne Jensen var viktige i Vålerengas nedsabling av erkerival Lillestrøm.

— Det er to kamper igjen, men nå har vi i hvert fall alt i våre egne hender. Vinner vi de to siste kampene blir det gull, smiler hun.

De to siste kampene er også kamper Vålerenga vanligvis skal vinne. Bortekamp mot Lyn og hjemmekamp mot Arna Bjørnar bør være seks poeng.

— Ingen kamper er lette og spesielt Lyn er i god form. Vi skal likevel gjøre vårt for at gullet til slutt kommer hjem til Valle, forsikrer kaptein Sherida Spitse.

— Vi skal bli lokomotivet

Søndagens kamp varslet på mange måter et troneskifte i norsk kvinnefotball. Mens Lillestrøm har vært det klart beste laget de siste sesongene, ser det nå ut til at erkerivalen Vålerenga kan komme til å dytte romerikingene ned fra tronen. Begge kampene de to i mellom har endt med seier til østkantlaget. Også serietabellen viser at et troneskifte er på gang.

Sigrid Heien Hansen mener Vålerenga er det nye lokomotivet i norsk damefotball.

— Lillestrøm har vært lokomotivet i norsk damefotball lenge. Den rollen skal vi nå overta, konstaterer Sigrid Heien Hansen.

Hun er svært fornøyd med hva laget presterte ute på kunstgresset søndag ettermiddag.

— Jeg synes vi gjør en veldig bra kamp og så slipper vi til litt for billige mål i mot. Alt i alt er jeg likevel kjempefornøyd med prestasjonen vår i dag, understreker midtbanespilleren.

Full fart fra start

At en seier ville være svært viktig for hjemmelaget, var klart å se fra første spark på ballen. Her var det et hjemmelag som tydelig gikk på banen for å vinne. Og etter ti minutters spill, hadde Vålerenga skapt to enorme sjanser uten å få uttelling.

Først kommer Sigrid Heien Hansen alene mot Lillestrøm-keeper Ida Norstrøm, men et dårlig førstetouch fra den tidligere Røa-spilleren gjør at keeper får reddet. Så bare minutter senere er det Synne Jensen som fra kort hold klarer å sette ballen over mål etter flott forarbeid av Marie Dølvik Markussen.

Synne Jensen var svært delaktig i hva Vålerenga skapte framover på banen. Her blir det dog ikek mål.

Etter de hektiske åpningsminuttene fra hjemmelaget roet kampen seg noe, men østkantlaget hadde full kontroll på det som skjedde ute på kunstgresset. Keeper Jaylen Tompkins ble ikke satt på noen store prøver. Og så skulle Vålerenga få scoringen som senket blodtrykket til de 200 tilskuerne som hadde møtt opp i skikkelig ruskete høstvær.

— Jeg kunne ha scoret tre mål i dag

Det hele starter med et herlig raid på høyresiden fra Marie Dølvik Markussen. Med et flott innlegg, finner hun Syne Jensen inne i sekstenmeteren og Jensen setter ballen kontakt i mål.

Men laget i kongeblått var ikke ferdige med å score. Bare sekunder gjenstår å spille, da det danse hurtigtoget Rikke Marie Madsen starter en mønsterkontring. Hun slipper ballen til en fremadstormende Sigrid Heien Hansen, og midtbanespilleren er iskald da hun setter inn hjemmelagets andre mål for dagen.

— Jeg kunne fort ha scoret tre mål i dag med litt flaks, så det var deilig når målet endelig kom, sier Heien Hansen.

Klanen ba om motstand

2-0 kan ofte være en ekkel ledelse i fotballen, og mange lag slipper seg gjerne ett hakk eller to ned når de kan gå til pause med en sånn ledelse. Dette var, heldigvis for hjemmefansen, ikke tilfellet på Intility lørdag ettermiddag.

Det er ingen kjærlighet mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm. Her er det Vålerengas Dejana Stefanovic som går hardt til mot en Lillestrøm-spiller.

Etter bare tre minutter går Vålerenga like godt og øker ledelsen til 3-0. Denne gangen etter en fin corner fra Andrine Tomter som stusses videre av Rikke Marie Madsen. På bakerste stolpe kan så serbiske Dejana Stefanovic sette ballen i åpent mål.

Etter målet stemte hjemmefansen i med den gamle og gode supporterfavoritten "Vi vil ha motstand". Det var derimot lite ute på gresset som tydet på at gjestene fra Romerike hadde fått med seg publikums oppfordring. Et trøstemål skulle likevel gjestene få da Sofie Roman Haug scoret etter en corner.

Scoringsbonanza

Trøsten skulle dog ikke vare lenge. Rett etter gjestenes scoring går oslolaget i angrep, og toppscorer Ajara Njoya setter ballen forbi Lillestrøm-keeperen etter pasning fra kaptein Sherida Spitse.

Men det skulle ikke stoppe der. Lillestrøm ante tydeligvis en liten mulighet til å komme tilbake i kampen og hadde fått blod på tann. Rutinerte Emilie Haavi kommer seg fri på kanten og slår inn foran mål. Der kolliderer mer eller mindre tre spillere, og dermed kan gjestenes Thea Kyvåg sette ballen i det åpne målet.

Toppscorer Ajara Njoya ville også være med på målfesten søndag.

Flere mål ble det derimot ikke, og hjemmelaget kunne ta med seg svært viktige poeng inn til de to siste serierundene.

Thriller-avslutning

Det går mot en heidundrende avslutning på sesongen. Vålerenga jakter sitt første seriemesterskap, men ubeseirede Rosenborg nekter å lette på presset. Tidligere søndag vant trønderne 3-1 hjemme mot gullutfordrer Avaldsnes.

Ett poeng skiller de to øverste på tabellen når to serierunder gjenstår. De blåkledde fra Oslo har også bedre målforskjell (fem plussmål). Avaldsnes er bak med ytterligere tre poeng, men alt tyder nå på at gullthrilleren står mellom to lag. Med 28 poeng er Lillestrøm nå offisielt ute av tittelkampen.

Dette er lagenes program i innspurten:

Vålerenga: Lyn (b) og Arna-Bjørnar (h)

Rosenborg: Sandviken (h) og Klepp (b)

Avaldsnes: Klepp (h) og Sandviken (b)

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS