Ahmed Alaridi (49) fra Palestina er en av demonstrantene som oppholder seg i teltet på Eidsvolls plass. Han ble utsatt for fysisk vold natt til mandag. Foto: Rabee Irar
Ahmed Alaridi (49) ved teltet utenfor Stortinget. Nå må mannen som angrep og mishandlet ham sone i fengsel.

Mannen som angrep Palestina-aktivist Ahmed (49) ved Stortinget er dømt til ubetinget fengsel i over ett år

For en måned siden ble Palestina-aktivist Ahmed Alaridi (49) slått og mishandlet utenfor Stortinget. Gjerningsmannen var en kjenning av politiet og ble tiltalt for både angrepet mot Ahmed og en rekke andre forhold.

Publisert

Lørdag 11. november satte Palestina-aktivister opp et telt foran Stortinget i protest mot Israels bombing og invasjon av Gaza-stripen.

Bare to døgn senere ble en av aktivistene, Ahmed Alaridi (49), angrepet av en mann i 30-årene.

- Bokset meg i ansiktet

- Jeg fortalte ham at jeg ikke ville slåss, at jeg ville holde meg til lover og regler, fortalte Ahmed til VårtOslo.

- Men han bokset meg i ansiktet flere ganger, så jeg landet på bakken. Jeg fikk skader på munnen og nesen, fortsetter Alaridi. 

Alaridi dro på legevakten etter at politiet ankom. Han ble skrevet ut fra legevakten kort tid etter med lettere skader.

30 sider lang dom

Mannen ble pågrepet kort tid etterpå. Politiet har uttalt til Avisa Oslo at mannen var beruset og er kjent for politiet fra tidligere.

Nå er han dømt i Oslo tingrett. Blnt tiltalepunktene mannen er funnet skyldig i er angrepet på Ahmed utenfor Stortinget.

Tingretten idømmer mannen i 30-årene ubetinget fengsel i ett år og tre måneder.

I den 30 sider lange dommen kommer det fram at mannen også er dømt for en lang rekke andre lovbrudd, som for eksempel å ha truet flere politibetjenter, tyverier, ransforsøk, ordensforstyrrelser, unnlatt å møte til soning og besittelse av narkotika.

Powered by Labrador CMS