Rikke Nygard og Vålerenga kunne til slutt juble etter å ha slått byrival Røa 3-0 hjemme på Intility arena søndag ettermiddag.

Vålerengas damer nekter å tape. - Lett å være keeper i dette laget, sier Guro Pettersen

Etter seier over Røa har Vålerengas damer fått en knallstart på sesongen. Østkantlaget har full poengpott etter tre kamper og leder serien. — Vi er et utrolig bra lag i år, mener Vålerenga-keeper Guro Pettersen.

Publisert

— Dette har vært en perfekt serieåpning. Selv om vi jo til nå har møtt lag vi skal slå, sier Vålerenga-keeper Guro Pettersen til VårtOslo.

Etter å ha valset over Lyn borte på Grorud forrige helg, var det Røa som fikk merke hvem som er best i by`n. Vålerenga slo til slutt vestkantlaget 3-0.

Nok en tålmodighetsprøve

Seieren i det andre byderbyet på rad var velfortjent for østkantlaget. Men akkurat som i Lyn-kampen tok det tid før spillet virkelig satt for Vålerenga-spillerne.

Det tok tid før Vålerenga-spillerne kunne juble for scoring søndag. Her er det Thea Bjelde som har en kjempemulighet.

Da Rikke Nygard smalt inn et pent langskudd etter 40 minutter, gikk det et lettelsens sukk gjennom hjemmefansen.

— Jeg scorer ikke ofte, men når jeg gjør det er det jo ofte pene mål, sier bergenseren.

Etter åpningsmålet var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. I den andre omgangen klarte både Agnete Nielsen og Runa Lillegård å sette sine første mål for sesongen.

— Ubeskrivelig deilig å være tilbake i Vålerenga

— Dette er jo kamper det er forventet at vi skal vinne, men det er aldri lette kamper i denne ligaen. Derfor er det vktig å bare kjøre på selv om du sliter med å få utttelling, sier Nygard.

De siste sesongene har mye av suksessen de kongeblå har oppnådd vært fundamentert på defensiv trygghet. Slik er det også i år.

I de tre første seriekampene har førstekeeper Guro Pettersen kun hentet ballen ut av nettmaskene en gang i løpet 270 minutters spill.

Vålerenga-forsvaret har imponert denne sesongen. Her setter midtbaneanker Dejana Stefanovic et tydelig merke på en Røa-spiller.

Det har gjort returen til klubben i hennes hjerte til en stor opplevelse så langt i sesongen.

— Det er lett å være keeper når du har et så fantastisk lag foran deg. Det er helt ubeskrivelig deilig å være tilbake i Vålerenga igjen, sier Pettersen.

Fire lag har festet grepet

Nå er det to ukers spillefri i Toppserien, men for Pettersen bærer det rett på landslagssamling.

— Vi har kanskje ikke møtt de beste lagene hittil, men vi viser at vi har en veldig god startoppstiling og en god benk. Jeg tror dette kan bli en veldig god sesong, mener hun.

Basert på resultatene fra de første tre serierundene har Vålerenga, Rosenborg, Brann og Lillestrøm allerede sikret seg et godt overtak på resten av lagene.

Rikke Nygard er ikke så sikker på at oppsettet, med relativt lette kamper i starten av seriespillet, skal ha så mye å si.

— Både Stabæk, Røa og Lyn har vist at de kan gi oss kamp. Dermed er det viktig å vinne alle kampene vi spiller for å henge med i toppen, konstaterer hun.

Kampfakta

Vålerenga - Røa = 3 - 0 (1-0)

Intility arena

336 tilskuere

1-0 Rikke Nygard (40) 2-0 Agnete Nielsen (53) 3-0 Runa Lillegård (85)

Gule kort: Vilde Fjelldal (Røa)

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen - Malin Sunde, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir - Janni Thomsen (Ylinn Tennnebø i 1min), Rikke Nygard, Dejana Stefanovic, Thea Bjelde ( Mari Nyhagen i 1min), Olaug Tvedten (Stine Brekken i 6min) - Elise Thorsnes Runa Lillegård i 18min), Agnete Nielsen

Røa (3-4-3): Hildegunn Sævik - Frida Lyshoel, Synne Raa, Synne Masdal - Sarah Suphellen, Rakel Renolen (Mia Svendsen i 30min), Mia Huse (Julie Brusgaard i 1min), Cassandra Bogere (Oline Uglem i 45min) - Vilde Fjelldal (Solveig Engås i 1min), Tuva Espås (Malene Alfredsen i 13min), Birgitte Bjørlykhaug

Vålerengas beste spiler - Stine Ballisager Pedersen

Powered by Labrador CMS