Mye politi og solide sperringer før SIANs varlsede koranbrenning på Tøyen torg.

Kraftige politisperringer ved Tøyen torg før SIANs varslede koranbrenning

Politiet stiller med store mannskaper og sperrer en av inngangene til Tøyen torg før SIAN skal brenne Koranen, samme dag som muslimenes fastemåned ramadan starter.

Publisert

Parallelt med markeringen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) holder på Tøyen torg har bydelspolitikerne en motmarkering noen hundre meter unna i Kolstadgata 1, på nedsiden av Tøyensenteret.

Før begge markeringene skjer har politiet sperret den ene inngangen fra Hagegata opp til Tøyen torg.

— Bevisst krenkelse av befolkning i området

— Bydelsutvalget i Gamle Oslo tar avstand fra SIAN og deres bevisste krenkelser av befolkningen i området. Vi ber alle partiene i bydelsutvalget, beboere og motaktivister om aktivt å delta i motmarkering lørdag 2. april.

Dette er ordlyden i det enstemmige vedtaket fattet av Gamle Oslo bydelsutvalg.

— Vi nekter å la rasistiske, hatefulle aktører som SIAN få definere hva vårt samfunn skal være bygget på. Fellesskapet er alltid sterkest. Bli med og si ifra, sa nestleder i Gamle Oslo bydelsutvalg, Agnes Nærland Viljugrein (Ap) for halvannen uke siden.

Her har politiet sperret og dekket til inngangen til Tøyen torg fra Hagegata før SIAN holder sin markering. Kun et par hundre meter unna arrangeres motmarkering i Kolstadgata 1.

— Det er bra at bydelspolitikerne i Gamle Oslo nå har lært, og arrangerer sin markeing et annet sted enn oss, sier SIAN-leder Lars Thorsen til VårtOslo.

Thorsen sikter til det som skjedde i 2019, da den islamfiendtlige organisasjonen sist holdt en markering på Tøyen torg. Den gang ble 14 Sian-aktivister bak politisperringer fullstendig overdøvet av et tusentalls motdemonstranter.

— Ikke tilsiktet fra vår side

— Nå er lørdag 2. april starten på ramadan, muslimenes fastemåned. Hvorfor velger SIAN å brenne Koranen på Tøyen torg akkurat på den dagen?

— Akkurat dette med at det er starten på ramadan er ikke tilsiktet fra vår side. Det er en tilfeldighet, hevder Thorsen.

— Vi hadde egentlig ikke tenkt å ha noen markering eller koranbrenning på Tøyen torg. Men det er politiets kriminelle atferd mot SIAN som gjør at vi nå må holde markeringen, sier SIAN-lederen.

Politiets biler med gitter over forntrutene er på plass ved Tøyen torg.

— Hva mener du med "politiets kriminelle atferd mot Sian"?

— Det er en hel rekke tiltak fra politiet som du kan kalle kriminelle handlinger. Politiet har blant annet konstruert opp straffbare forhold, sier Thorsen.

— Hvilke straffbare forhold er det du sikter til?

— Nei, det er alt for mange å ramse opp i en avisartikkel. Jeg har for mange ting i hodet akkurat nå til å bruke tid på det. Men det er politiets kriminelle atferd som gjør at vi brenner Koranen på Tøyen torg. Det her er regulær krigføring, sier Thorsen.

Powered by Labrador CMS