Agnes Isabella Dorich (25) mener flere tiltak rettet mot netthets er viktig for å bevare barn og unges ytringsmuligheter. Foto: Privat

— Politikerne må bekjempe netthets, mener Agnes Isabella Dorich (25)

� Barn og unge fortjener å kunne ytre seg uten å bli møtt med hets, trusler eller stygge kommentarer. Dette må politikerne ta tak i, sier Agnes Isabella Dorich (25).

Navn: Agnes Isabella Dorich
Alder: 25
Bosted: Grünerløkka
Aktiv med: Sentralstyremedlem i Changemaker Norge

Hva burde Oslos politikere fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Oslos politikere bør sørge for å tilrettelegge for barn og ungdoms rett og mulighet til å bli hørt. Alle barn og unge skal kunne si sin mening uten å bli møtt med hets, trusler eller stygge kommentarer på nett. Det er viktig at politikere tar initiativ til å gjøre det enklere for barn og unge å si ifra. 

— Ungdom er lei klimapassive politikere! Oslos politikere bør komme med konkrete tiltak for å gjøre Oslo til verdens første utslippsfrie storby innen 2030. Vi trenger nærparker, trær i byen, blomsterenger og grønne tak. Vi bør også sette fokus på hvordan disse tiltakene påvirker livskvaliteten til innbyggerne i Oslo.

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Som student er det viktig for meg å reise miljøvennlig. De siste årene har det blitt bygget nye sykkelveier og bilfrie soner i Oslo. Det er flott at det har blitt enklere å reise trygt og miljøvennlig i Oslo!

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Jeg mener at Sukkerbiten skal være en godbit for Oslos innbyggere. Derfor ønsker jeg meg ikke ny bebyggelse på Sukkerbiten. Flotte grøntområder og badeplass er tiltak som kommer alle i byen til gode.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Jeg elsker å tilbringe tid i en av de mange parkene som finnes i Oslo, enten for en kjapp joggetur eller piknik med venner. Om vinteren trekker jeg meg ofte inn på Deichmanske Hovedbiblioteket med en god bok. 

Powered by Labrador CMS