— Carl I. Hagen ville kun stå på på 3. plass, sier leder av nominasjonskomitéen i Oslo Frp, Peter N. Myhre

Nominasjons-komité vraker Carl I. Hagen fra Oslo Frps stortingsliste: - Han ville kun ha 3. plassen

— Carl I. Hagen ville kun stå på på 3. plass, etter Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde på de to første plassene, sier leder av nominasjonskomitéen i Oslo Frp, Peter N. Myhre, om vrakingen av Carl I. Hagen.

Publisert

Ikke uventet topper partileder Siv Jensen og mangeårig stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde listeforslaget nominasjonskomitéen i Oslo Frp legger frem for fylkespartiets endelige nominasjonsmøte 5. desember.

Jensen og Tybring-Gjedde har innehatt de to topplassene for Oslo Frp også ved stortingsvalgene i 2009, 2013 og 2017. Det er ingenting som tyder på at fylkespartiet ikke går inn for nominasjonskomitéens innstilling av de to toppkandidatene.

— Hagen ønsket ingen annen plassering

Mer overraskende er det at Carl I. Hagen ikke er å finne blant noen av de 25 foreslåtte kandidatene.

Ifølge Peter N. Myhre skal Carl I. Hagen ikke ha vært interessert i å stå på andre plasser på Oslo Frps stortingsliste.

— Det er fordi han satset på tredjeplassen og ønsket ikke noen annen plassering. Derfor er han ikke med på lisen i det hele tatt. Han var kun interessert i den plasseringen, og da var det ingen annen aktuell plass, sier leder av Oslo Frps nominasjonskomité, Peter N. Myhre.

Den tidligere Frp-lederen er allerede nominert som førstekandidat på Oppland Frps liste. Men valgloven setter ingen begrensninger for at et parti kan stille med samme kandidat i to fylker.

Hagen kan få plass gjennom benkeforslag

Men alt håp om tredjeplassen på Oslo Frps liste er ikke ute for Carl I. Hagen. Han kan bli fremmet som et benkeforslag på nominasjonsmøtet. Dermed er det opp til de mellom 60 og 70 delegatene å avgjøre om det blir nominasjonskomitéens kandidat Aina Stenersen eller Hagen som kaprer tredjeplassen.

På de øvrige fem forslåtte plassene bak Siv Jensen, Christian Tybring Gjedde og Aina Stenersen følger Andreas Meeg-Bentzen, Adrian Smith-Stenberg, Geir Ugland Jacobsen, Geir Hågen Karlsen og Marianne Nordli.

— Det er en sterk liste med gode kandidater. De er motiverte og en faktor å regne med i valgkampen, sier nominasjonskomitéens leder, Peter N. Myhre.

I inneværende periode har Frp to fast møtende representanter på Stortinget. Tredjeplassen på lista anses derfor for å være en usikker plass for Oslo Frp, der partiet må gjøre et bedre valg enn sist for å kapre et mandat til.

Det har ikke lykkes VårtOslo å få en kommentar fra Carl I. Hagen tirsdag ettermiddag.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS