Lange køer. Her utenfor utestedet Bar og bakgård.

Lange køer og mye bråk på gjenåpningskvelden

Politiet loggførte rundt 50 ordensforstyrrelser på fire timer i natt. Ved utestedet Storgata 26 var det fullstendig kaos, og daglig leder Johan Høeg Haanes mener regjeringen satte i gang gjenåpningen for raskt. – Det ble livsfarlig på byen.

Publisert

Utenfor Justisen i Oslo var køen opptil 65 meter lang, ifølge NTBs fotograf på stedet.

– Det er akkurat det jeg spådde på forhånd. Det ble livsfarlig på byen fordi de ikke har gitt oss i alle fall noen dagers tidsfrist, sier daglig leder ved utestedet Storgata 26, Johan Høeg Haanes.

Raja danset

Kulturminister Abid Raja markerte også gjenåpningen, 561 dager etter at de strenge koronatiltakene ble innført. Han besøkte ifølge NTBs reporter utestedet Khartoum, og NRK var med ham på Kulturhuset.

– Dette er helt fantastisk. Nå har hele Norge ventet på dette i 18 måneder. Vi er klare for å danse og å ta kulturen og hverdagslivet tilbake. Jeg oppfordrer alle til å dra på teater, kino, konserter og uteliv og bruke tilbudene vi har, sa Raja til kanalen.

Kjukt av folk i Torggata.

Behandles for hodeskader

En mann behandles for hodeskader etter at han ble utsatt for vold ved Stortorget. Oslo-politiet meldte om saken rett før klokka 3 natt til søndag.

– Det er alvorlige skader, mannen er inn og ut av bevissthet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

Politiet har også tatt hånd om en man som bar en større kniv inne i Strøget-passasjen. Det er ingen opplysninger om at noen har blitt skadd.

Ifølge politiet tok det seg opp med meldinger om slagsmål og ordensforstyrrelser i Oslo sentrum etter klokka 2.30. På fire timer ble det loggført hele 50 slike hendelser.

Første festkveld på byen. Her Stortorget.

Syklist i tunnelen

I Universitetsgata i Oslo ble en mann pågrepet for å ha sparket en politimann. Den pågrepne hadde før dette sneket seg inn på et utested hvor han var uønsket.

Politiet tok også opp letingen etter en kvinne på elsparkesykkel som satte i vei i motgående retning i Festningstunnelens østgående løp.

– Sparkesyklisten kom seg unna oss. Heldigvis ble hun ikke påkjørt da hun kjørte mot kjøreretningen i Festningstunnelen, men det fremsto på kamera som mer flaks enn dyktighet, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS