Varaordfører Abdullah Alsabeehg, nestleder i byutviklingsutvalget for MDG Sabina Syed og gruppeleder i SV Ola Wolff Elvevold stiller seg bak det nye islamske kultursenteret i Hausmannskvartalene.

Byrådet overprøvde plan- bygningsetaten. Ga Det Islamske Forbundet Rabita ja til ny moske og kultursenter i Calmeyers gate

Det Islamske Forbundet Rabita har fått klarsignal til å oppføre et nytt moskébygg og kultursenter i Calmeyers gate 8 etter at byrådet gjorde om på et avslag fra plan- og bygningsetaten.

Publisert

Plan- og bygningsetaten viste i sitt avslag til en reguleringsplan for Hausmannskvartalene som skal begrense utbygging i bakgårdene.

Byrådet konkluderte derimot med å behandle saken som byggesak og ikke som reguleringssak, i tråd med Rabita-moskeens klage. Nå skal søknaden gjennom normal byggesaksbehandling.

– Dette bidrar med å korte ned saksbehandlingstiden med omtrent tre år. Vi har vært opptatt av å korte ned saksbehandlingstiden der det er mulig, sier Ola Wolff Elvevold, gruppeleder i SV.

Bakhagen vil være islamskinspirert og bli hevet to plan opp.

Muslimsk kultursenter

Menigheten vil rive den gamle bygningen de eier og bygge et nytt moderne muslimsk kultursenter på samme adresse.

– Hausmannskvartalene er et strøk med mangfold hvor vi er opptatt av å legge til rette for mer byliv, kultur og trygge gater. De foreløpige tegningene viser en spennende arkitektur jeg tenker vil kunne bli en berikelse for byen, og jeg er spent på å følge denne saken videre, sier Sabina Syed, nestleder i byutviklingsutvalget for MDG.

Koste opptil 200 millioner

Men onsdag i forrige uke konkluderte byrådet med å overprøve plan- og bygningsetatens beslutning og gi grønt lys for byggeprosjektet. Byrådet begrunner avgjørelsen med at den aktuelle reguleringsplanen er av eldre dato, og lignende dispensasjoner er gitt til andre utbyggere, ifølge Klassekampen.

Byggeprosjektet er anslått å koste mellom 150 og 200 millioner kroner. Daglig leder i Rabita Djamel Selhi sier til Klassekampen at den viktigste inntektskilden er donasjoner fra medlemmene.

Spennende konsept

– Uten å forskuttere for mye knyttet til byggesaken, som skal gjennom normal saksbehandling, synes byrådspartiene at det er spennende å tenke og bygge moske som kultursenter. Det er viktig at flere trossamfunn bygger moderne og flerfunksjonelle bygg som er åpne for alle, gjerne med arealer til nye boliger, sier Abdullah Alsabeehg, varaordfører i Oslo og Arbeiderpartiets talsperson for byutvikling.

Powered by Labrador CMS