I bystyrets forretningsutvalg var det ikke flertall for å be byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holde redegjørelse i bystyret om voldshendelser i Oslo den siste tiden.
I bystyrets forretningsutvalg var det ikke flertall for å be byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holde redegjørelse i bystyret om voldshendelser i Oslo den siste tiden.

Avviste Frp-krav om at Raymond Johansen (Ap) må i bystyret og redegjøre for voldshendelser

Fremskrittspartiets krav om at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal redegjøre for voldshendelser i Oslo den siste tiden er avvist av bystyreflertallet.

Publisert

— Jeg er enig i at det som har skjedd den siste tiden er alvorlig for byen, og spesielt for de det gjelder, sier Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret, Andreas Halse.

— Men samtidig er den generelle trenden at volden i Oslo er på vei nedover, og det har den vært et par år. Det er klart lavere voldstall nå enn for 20 år siden, sier Halse.

— Viktigst å se byrådets budsjettforslag

Uttalelsene kommer etter at Frp i bystyrets forretningsutvalg fremmet krav om at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på førstkommende onsdag i bystyret redegjør for de mange alvorlige voldshendelsene i byen de siste ukene.

Men kun Folkets Parti støttet Frp i forretningsutvalget. Dermed blir det ingen volds-redegjørelse i det samme bystyretmøtet som også for første gang får se byrådets forslag til Oslo-budsjett for 2023.

— For oss i Rødt er det viktigste på onsdag å få sett på byrådets budsjettforslag, og hva som kommer frem der. Før vi eventuelt ber om mer informasjon fra byrådet, sier Siavash Mobasheri (Rødt).

Heller ikke MDG eller Høyre mener byrådslederen skal møte i bystyret onsdag og redegjøre for voldshendelser.

— Ber om et møte med politimesteren

— Dette er en dag som primært kommer til å dreie seg om neste års budsjett. Vold er et svært viktig tema, som bystyrets definitivt bør bruke tid på. Men jeg deler betraktningen om at det ikke er nødvendig med en redegjørelse fra byrådslederen i starten av bystyrets møte, sier Høyres gruppeleder, Anne Haabeth Rygg.

Dermed er det et klart flertall blant bystyrepartiene om at en volds-redegjørelse fra byrådslederen ikke er ønskelig nå. Møteleder i forretningsutvalget, varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) oppsummerte debatten og avvisningen av Frp-forslaget.

— Det jeg foreslår er at vi ber om at gruppelederen i bystyret får et møte med politiet og politimesteren. Og der er det naturlig å ta opp problemstillingen med vold med politiet i et slikt møte. Men det er også mulig å ta opp disse temaene i bystyrets spørretime, sa Alsabeehg.

Powered by Labrador CMS