Sigurd og Even (5) fra Ola Narr barnehage kan ikke få nok av å leke i Tøyen Arena. Foto: Caroline Bremer

Even (5): - Vi synes det er gøy å leke sammen. Vi vil være her 100 ganger til

Barn fra aktivitetsskolene på Tøyen, Lakkegata og Vahl skoler får nå delta gratis i aktiviteter på Tøyen arena, ved Botanisk hage, 15 timer i uka.

Publisert

Førstkommende mandag kan de for eksempel være med på taekwondo, cricket og badminton. Tilbudet om gratis aktivitet 15 timer i uka er et fast opplegg arrangert av Tøyen sportsklubb.

Også barnehagebarn fra Bydel Gamle Oslo og Grünerløkka deltar i aktiviteter i hallen. Blant barnehagene som får dette tilbudet er Ola Narr barnehage.

– Dette er vår andre gang, og det har gått over all forventning. Vi har en liten barnehage, uten plass til et aktivitetsrom. Derfor er det så fint å komme hit. Det burde være flere slike tilbud i byen vår, mener pedagogisk leder Ulla Kusnitzoff.

Nå får barna i området tilbud om å være i hallen 15 timer i uka. Foto: Caroline Bremer

Lokale ungdomsledere

Aktivitetene ledes av ungdommer fra Tøyenakademiet, som er Tøyen Sportsklubbs egen leder- og frivillighetstrening for ungdom i området. Abdirahman Jama (20) er en av disse ungdomslederne.

– Jeg er oppvokst på Tøyen, og synes det er så fint å se hvordan stedet endrer seg hele tiden. I flerbrukshallen kan barna bli kjent med nye lekekamerater. På den måten kan de møtes og vokse opp sammen. Kanskje de til og med skal gå i samme klasse senere, sier han.

Abdirahman Jama (20) er en av ungdomslederne fra Tøyenakademiet. Her med byråd Inga Marte Thorkildsen. Foto: Caroline Bremer

Byråd møtte glade barn

I går møtte også byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, opp på Tøyen arena, for å møte barna og oppleve aktivitetene.

– Jeg gir all honnør til Sindre Andresen og Tøyen sportsklubb som har grepet tak i dette. Det er flott å se hva de får til. I dag har jeg sett barn og unge som lyser av glede, og voksne som har det kjempefint. De har kanskje liten plass til å løpe ute. Her får ungene muligheten til å utfolde seg, sier hun.

– Det er fantastisk at unger i nærmiljøet får tilgang til en aktivitets- og idrettsarena her på Tøyen, sier en smilende skolebyråd, sammen med Saffie (5) fra Ola Narr barnehage. Foto: Caroline Bremer

Gøy å leke sammen

Og barna er skjønt enige, for eksempel Sigurd og Even (5) fra Ola Narr barnehage: – Vi synes det er gøy å leke sammen. Vi vil være her 100 ganger til, roper Even.

Saffie (5) fra samme barnehage slutter seg til: – Jeg leker så mye når jeg er her. Også løper jeg kjempefort.

Lekingen byr på store og små utfordringer. Foto: Caroline Bremer

Tøyen arena er en midlertidig flerbrukshall som åpnet september 2019 på parkeringsplassen til Munch-museet. Rundt 800-850 er på trening hver uke i hallen mellom klokka 16.00 og 22.30 mandag til fredag.

Powered by Labrador CMS