— Vi beklager at gravide og fødekvinner som har fødeplass på ABC-enheten, mister forutsigbarheten i tilbudet, sier Miriam Nyberg ved OUS.

Ullevål sykehus stenger fødeklinikk i helgene. - Vi beklager at gravide mister forutsigbarhet

Alle som har bedt om å føde ved ABC-klinikken på Ullevål sykehus skal nå ha fått beskjed om at tilbudet stenges i helgene. Årsaken er ifølge Oslo universitetssykehus (OUS) jordmormangel.

Publisert

Det er Aftenposten som tirsdag kveld skriver at ABC-klinikken ved Ullevål sykehus stenges i helgene.

— Vi beklager at gravide og fødekvinner som har fødeplass på ABC-enheten, mister forutsigbarheten i tilbudet, sier Miriam Nyberg til avisen.

— Medisinsk forsvarlighet trumfer alt

Nyberg er leder for fødeavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS) og begrunner avgjørelsen med hensynet til medisinsk forsvarlighet.

Ifølge Nyberg er det mangel på jordmødre som gjør at ABC-klinikken stenges i helgene. Dermed må fødsler skje på andre fødeavdelinger ved OUS.

— Medisinsk forsvarlighet til mor og barn trumfer alle andre hensyn. Med de endringene vil nå gjør, sørger vi for forsvarlig helsehjelp, sier Nyberg.

Bystyret ba om at ABC-klinikken ble sikret

ABC-klinikken har spesialkompetanse på naturlig fødsel, og har tidligere både måttet holde stengt i helgene og vært truet av nedleggelse.

I vår ba et enstemmig Oslo bystyre om at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sikret fortsatt tilbud ved ABC-klinikken på Ullevål.

— Min forventning til OUS er at de legger til rette for en differensiert fødselsomsorg, og at de bruker prosessen framover til å ta innspill fra fagmiljøer, organisasjoner og selvfølgelig også Oslo bystyre, svarte Kjerkol den gangen.

Powered by Labrador CMS