Kong Harald og dronning Sonja kjører forbi Sagenehjemmet under 17. mai feiringen.

Kongefamilien sang med folket fra slottsbalkongen og kjørte i Oslos gater

I regnværet, og til tross for koronapandemien, troppet kongeparet og kronprinsfamilien på sedvanlig vis opp på slottsbalkongen 17. mai. Leder av 17. mai-komiteen Rauand Ismail erklærte et leve for Kongefamilien.

Publisert

Kongefamilien og kronprinsfamilien kom ut på slottsbalkongen 11.30 – med kongen gående ut først, med krykker. Kronprins Haakon og kong Harald hadde begge på seg svarte flosshatter.

Barnekor, skoleelever og Gardens drill og musikk var samlet i regnværet da kongefamilien kom ut på balkongen. Det var tett mellom paraplyene på slottsplassen, men langt færre enn det vanligvis ville vært.

Kun deltakere på markeringen var til stede, og publikum fikk ikke slippe inn på plassen.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilser til folket fra balkongen på Slottet under 17. mai feiringen.

Hipp, hipp, hipp, hurra

Leder av 17. mai-komiteen Rauand Ismail holdt en tale mens kongefamilien oppholdt seg på slottsbalkongen.

– Det er en ære å utbringe et leve for hans majestet kong Harald og den kongelige familien. Hipp, hipp, hipp, hurra, sa han.

Rauand Ismail holder 17. mai-tale foran Slottet.

Deretter var det duket for musikk fra Hans Majestet Kongens Garde. Også ordfører i Oslo, Marianne Borgen, og byrådsleder Raymond Johansen var med utenfor slottet.

Nasjonalsang

De fikk høre Helene Kristina Blystad og Idun Sofie Torsdottir lese opp dikt, før Vilde Dahl Neraal sang «Before We Meet Again».

Markeringen ved Slottet ble avsluttet med at kongefamilien sang nasjonalsangen sammen med resten av landet klokken 12.

Ordfører Marianne Borgen og byrådsleder Raymond Johansen under 17. mai feiring på Slottsplassen.

Også i Oslo skal kongeparet og kronprinsparet gjennomføre en kjøretur i noen av bydelene. På grunn av smittevernreglene kan ikke klokkeslett og nøyaktig sted for kjørerutene oppgis, opplyser Kongehuset.

Powered by Labrador CMS