Sirin Stav, (MDG), Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byrådsleder Raymond Johansen (Ap), generalsekretær i Norsk Folkehjelp Henriette Westhrin og Siavash Mobasheri (Rødt).

Stort oppmøte i hovedstadens 1. mai-tog, til tross for sludd og regn. Se bilder fra feiringen

Kjølig og vått vær preget store deler av Norge på 1. mai. I Oslo var det likevel mange som tok turen til Youngstorget.

Publisert

På Youngstorget fikk folk blant annet se de ledende rødgrønne politikerne i hovedstaden holde sine appeller.

– Det er i tider som disse vi blir minnet om styrken i det å stå sammen. Vi mennesker finner trygghet i fellesskap, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Han legger til at det foreløpig har vært mindre utfordringer i Norge og Oslo enn en rekke andre steder, og at man ikke har sett folk gå ut i gatene på samme måte som i flere europeiske hovedsteder.

1. mai-markering på Youngstorget.
Natosjef Jens Stoltenberg feiret første mai sammen med Korsvoll og Tåsen Arbeiderpartilag.
Sirin Stav, (MDG), Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byrådsleder Raymond Johansen (Ap), generalsekretær i Norsk Folkehjelp Henriette Westhrin og Siavash Mobasheri (Rødt).
1. maitoget går i Oslos gater.
Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) og ordfører Marianne Borgen.

Johansens tale var også et oppspark til kommunevalgkampen, og han tegnet et klart bilde av hvordan han mener de offentlige tjenestene bør organiseres.

– Høyresidens løsninger, løser ikke de utfordringene vi nå står foran. Sykehjem på anbud, eldreomsorgen i konkurranse i et marked vil ikke virke, sa Johansen.

Stoltenberg på overraskelsesbesøk

Blant årets paroler fant man temaer som strømpriser, Ukraina-krigen, iranske kvinners rettigheter, kommunale renholdere og Fosen-samenes kamp.

I en annen del av byen var en annen gammel Ap-gigant på overraskelsesbesøk. Tidligere statsminister og Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg deltok på en 1. mai-frokost for Ap-lagene på Tåsen og Korsvoll, ikke langt unna hans norske bolig på Nordberg.

– Jeg er menig medlem, for jeg er jo sosialdemokrat i sjel og hjerte, selv om jeg ikke lenger har posisjoner, sa Stoltenberg til VG.

Powered by Labrador CMS