Annonse

Ta opp personlig lån for å kjøpe bil?

Med mindre du kan betale for bilen kontant, må du sannsynligvis finansiere kjøretøyet med et billån. Men det finnes andre alternativ hvis billån av en eller annen grunn ikke fungerer for deg.

Det kan også hende at du trenger å ta opp lån for å dekke utgifter på bilen. Og selv om det koster mer å ta opp et personlig lån i stedet for et billån, kan et usikret lån av og til være den beste løsningen. Vi tar en nærmere titt på fordeler og ulemper ved å ta opp et personlig lån for å dekke utgifter til kjøretøyet ditt.

Billån kontra personlig lån: hva er forskjellen?

Billån er avdragslån som brukes spesifikt til kjøp av et kjøretøy, som en bil eller en motorsykkel. De bruker bilen din som sikkerhet, så hvis du ikke klarer å betale tilbake, kan tilbyderen velge å ta bilen din tilbake.

Personlige lån er også avdragslån du betaler ned over tid. I motsetning til billån, kan personlige lånemidler brukes til mange forskjellige behov, inkludert nødutgifter. Vanligvis er slike lån usikret, så hvis du bruker et slikt lån til å finansiere kjøretøyet ditt, trenger du ikke bruke det nyinnkjøpte kjøretøyet som sikkerhet. 

For en oversikt over ulike lånetilbydere på privatlån, kan LoanScouter vise deg hvilke alternativer du har.

Fordeler og ulemper ved å finansiere bilen med et personlig lån

Fordelen med et personlig lån er at det kan være det beste alternativet for å finansiere bilkjøpet når du trenger pengene raskt. 

Ulempene med et slikt lån for å kjøpe en bil er ikke et godt alternativ hvis du har mulighet til å skaffe deg et billån med lavere rente.

Fordeler med usikret lån til bil

Rask tilgang til kontanter: Du kan motta pengene innen få dager . Dette er nyttig hvis du ønsker å bruke et lån til å kjøpe en bil fra en privat selger .

Ingen sikkerhet: Selv om noen personlige lån er sikret, er mange ikke det. Hvis du har god kreditt, kan du være kvalifisert for et rimelig usikret personlig lån som ikke setter bilen din på spill hvis du ikke klarer å betale.

Bruk pengene slik du selv vil: Personlige lån krever ikke at du bruker midlene på en bestemt måte. Hvis du ombestemmer deg om å kjøpe en bil, kan du betale tilbake lånet umiddelbart eller bruke pengene på et annet kjøp.

Ulemper med usikret lån tmil bil

Høyere renter: Fordi det ikke er noen sikkerhet for långivere til personlige lån å falle tilbake på, krever de vanligvis høyere renter for personlige lån enn lån til billån.

Mindre tid til å betale tilbake: Avhengig av hvilke lånevilkår du kvalifiserer for, kan det hende du må betale tilbake hele lånet, pluss renter, ganske raskt.

Lavere lånebeløp: Billån er ment for kjøp av kjøretøy, noe som betyr at du kan kvalifisere for et høyere lånebeløp for å imøtekomme kostnadene for bilen.

Powered by Labrador CMS