I trange tider

I TRANGE TIDER

Selv om penger og økonomi påvirker hver eneste en av oss, er det ofte et tema vi kvier oss for å diskutere åpent. I podkasten I trange tider, vil Guro Sollien Eriksrud og Marius Edøy utfordre tabu gjennom ærlige og ydmyke samtaler. Hver uke inviterer de gjester til studio for å dele personlige økonomiske historier og erfaringer, slik at vi bedre kan forstå hvordan økonomiske utfordringer påvirker oss i ulike livssituasjoner.

Hvordan etablere gode økonomiske vaner?

09.desember.2023

I en verden hvor vi er omgitt av fristelser, kan det være vanskelig å ta gode økonomiske valg. Hvorfor er det så vanskelig for oss å endre de økonomiske vanene våre? Og hvordan kan vi faktisk begynne å ta bedre økonomiske valg? Vi har vaneekspert, Andreas Lycke, i studio, som gir innsikt i dette!

Å sende penger til hjemlandet

02.desember.2023

Hver måned sender 27 år gamle Binyamin Abdulkadir Mahamoud penger til familien i Somalia. Hva slags forventninger følger med å sende penger til hjemlandet? Og hvordan påvirker den somaliske kulturen hans hverdag og fremtidsplaner?

Klima, bærekraft og matpriser

25.november.2023

Hva er egentlig sammenhengen mellom matpriser, bærekraft og klima? Dagens gjest, Anders Gundersen fra Sensonomic, mener at det er bra at matprisene øker, og at de faktisk bør øke enda mer. Hvordan kan han mene dette i en tid hvor folk sliten med inflasjon og dyrtid?

Økonomiske utfordringer i arbeidslivet

18.november.2023

I denne episoden snakker vi om hvordan våre privatøkonomiske problemer påvirker oss på jobb. Ukens gjest er Finn Arne Solberg, tillitsmann for bussjåfører i Norsk Jernbaneforbund,. Hvordan opplever bussjåfører den høye prisveksten? Og hva slags påvirkning har det på deres hverdag, livskvalitet og arbeidsliv?

Økonomi i parforholdet

11.november.2023

Økonomi er en kime til konflikt i mange parforhold. Hvordan kan man som par snakke bedre om økonomi og økonomiske utfordringer? Hva gjør det med maktbalansen i forholdet at én part har hovedstyring på økonomien? Og er det mulig å etablere ny tillit etter økonomisk svik? Gjestene i dagens episoder er Nina, som selv har opplevd å bli økonomisk lurt, og samlivsterapeut ved Familievernkontoret, Kristin Gisholt.

Økonomi, følelser og handling

04.november.2023

I denne episoden snakker vi om forholdet mellom følelser og handling. Ukentlig blir vi pepra med negative økonomiske nyheter. Hvordan kan vi forholde oss til det? Og hvordan kan vi ta grep når de økonomiske utfordringen vokser seg større? Ukens gjest er eiendomscoach, Nikolaos Farmakis.

Å være aleneforsørger i Oslo

28.oktober.2023

Silje Marlen Øien er arbeidsledig, bor i Oslo, og er alenemor til to barn. For å få det til å gå rundt, må hun telle hver krone og hvert øre. Hva slags utfordringer kommer ved å være alenemor og arbeidsledig? Og hva slags strategier bruker Silje for å få det til å strekke til?

Økonomi og psykisk helse

21.oktober.2023

Hvordan påvirker depresjonen og psykiske problemer muligheten till å håndtere økonomi på en god måte? I denne episoden snakker Guro og Marius med Andreas, som åpent og ærlig forteller om hvordan hans depresjon har gjort det vanskelig for ham å håndtere egen økonomi. Hva slags konsekvenser har det for livet hans? Og hvordan kunne vi bedre tilrettelagt?


Trenger du noen å snakke med? Ring eller chat med:
Mental Helse Norge: 116 123
Kirkens SOS: 22 40 00 40


Å mangle en trygg bolig

14.oktober.2023

Hva slags botilbud har vi i Oslo til de som har minst? Guro og Marius tar den ærlige praten med Petter Nyquist, aktuell med serien "Der ingen vil bo", og Ida Sollien Kjeldal, avdelingsleder for Frelsesarmeens Familiebosatt. Hvordan påvirker det voksne og barn å mangle en trygg bolig?

Økonomi og rusavhengighet

07.oktober.2023

Hvordan håndterer man penger og økonomi som rusavhengig? I den første episoden av I trange tider har vi invitert tidligere programleder, Sturla Berg Johansen, for å fortelle om hva slags økonomiske utfordringer han opplevde som rusavhengig. Hvordan påvirket det han som menneske, og hvordan kom han seg dit han er i dag?

I trange tider: Kommer lørdag 7. oktober!

03.oktober.2023

I podkasten I trange tider, tar Guro og Marius den dype og ærlige samtalen om hvordan økonomiske utfordringer påvirker oss som mennesker. Første episode kommer lørdag 7. oktober! Hør I trange tider der du hører på podkast.

Powered by Labrador CMS