Personvernerklæring

PERSONVERNERKLÆRING

VårtOslo AS tar ditt personvern på alvor. Vi er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen.

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Hvilke opplysninger vi har om deg

Opplysninger som gis av deg. Når du bruker våre tjenester, som ved å opprette en konto, bestille tjenester og gjennomføre kjøp, gir du oss typisk følgende opplysninger:

Kontaktinformasjon, som navn, alder, bostedsadresse, epostadresse og telefonnummer.

Betalingsinformasjon, som kortnummer og betalingsmetode.

Kommunikasjon, som når du kontakter support eller har dialog med oss.

Opplysninger som samles inn om deg. Ved at du bruker våre tjenester, samler vi typisk inn følgende opplysninger:

Teknisk informasjon, som type pc/mobil, internettkobling, operativsystem, nettleser og IP-adresse. Disse opplysningene samler vi inn ved bruk av cookies.

Bruksinformasjon, som når du logger inn og ut av kontoen, kjøp og bestillinger og klikk og navigasjon på våre plattformer. Disse opplysningene samler vi inn ved bruk av cookies.

Kjøpshistorikk, dvs. informasjon om hvilke kjøp du har foretatt hos oss eller hos våre samarbeidspartnere. Denne informasjonen samler vi inn ved å registrere kjøpene du gjør hos oss.

Preferanser, dvs. informasjon om hvilke produkter og tjenester du er interessert i. Denne informasjonen får vi både ved at du oppgir interesser, ved å analysere din bruk av våre nettsider og dine kjøp og fra våre samarbeidspartnere (profilering).

Hvordan bruker vi opplysningene

Her er de viktigste formålene som vi bruker opplysningene til:

1. For å verifisere identiteten din. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.

2. For å levere vår tjeneste. For dette bruker vi teknisk informasjon, samt lokasjonsinformasjon om du har samtykket til dette.

3. For fakturering. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.

4. For å administrere ditt kundeforhold. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon, bruksinformasjon og kommunikasjon.

5. For bokføringsformål. For dette formålet bruker vi betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.

6. For å forbedre din brukeropplevelse på våre plattformer. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon og bruksinformasjon.

7. For å gi deg tilpasset markedsføring og innhold på våre nettsider. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon, bruksinformasjon, lokasjonsinformasjon, kjøpshistorikk og preferanser.

8. For å forbedre våre varer og tjenester. For dette formålet bruker vi bruksinformasjon og teknisk informasjon.

Det rettslige grunnlaget for formål 1, 2, 3, 4, 5 og 7 er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg og for å oppfylle våre rettslige forpliktelser (som hvitvaskingsloven og bokføringsloven).

Det rettslige grunnlaget for formål 9 er vår legitime interesse i å drive produktutvikling.

Det rettslige grunnlaget for formål 7 er vår legitime interesse i å tilby deg tilpasset innhold og markedsføring. Vi har rett til å sende deg markedsføring om våre tilsvarende varer og tjenester dersom vi har et eksisterende kundeforhold med deg. Hvis vi ikke har et eksisterende kundeforhold med deg, vil det rettslige grunnlaget for markedsføringen være ditt samtykke om du har gitt oss dette.

Du kan når som helst trekke dine eventuelle samtykker tilbake. Du kan dessuten gi oss beskjed om at du ikke ønsker at vi bruker opplysninger om deg til profilering og heller velge å motta generell markedsføring og innhold.

Kontekstuell annonsering

Vi samarbeider med partnere som viser deg innhold basert på det du har lest og klikket på på siden vår. Dette kan være både annonser og redaksjonelt innhold.

Mer informasjon om de respektive partnernes håndtering av informasjonskapsler finner du nedenfor.

Teads - https://privacy-policy.teads.com/

Hvem deler vi opplysningene med

Vi deler opplysningene med våre leverandører i den utstrekning det er nødvendig for å yte tjeneste til deg.

Informasjonen som våre samarbeidspartnere eller annonsører samler inn på Vårtoslo kan ikke brukes til å identifisere deg som person. I de tilfeller hvor det samles inn IP-adresser inngår vi avtaler som begrenser bruk av opplysningene og sikrer at disse behandles ihht. gjeldende personopplysningslov.

Våre samarbeidspartnere kan sette informasjonskapsler og hente teknisk informasjon, samt IP-adresse og URL, fra brukere som er på sidene våre. En annonsør kan f.eks. hente ut informasjon om en bruker som har sett/klikket på en annonse og på hvilken nettside denne ble vist. De benytter informasjonen for å levere, tilpasse og måle effekten av annonser på nettsidene våre. Vi kan også dele informasjonen i forbindelse med programmatisk annonsering. Dette er automatisert kjøp og salg av nettannonser via en annonsebørs hvor vi legger annonseplasser (visninger) ut for salg. Annonsører kan legge inn bud på visninger basert på annonsørens kriterier. Når alle kriteriene for annonsekjøpet inntreffer, vil annonsekjøpet skje automatisk slik at annonsen vises umiddelbart. Vi tillater også at annonsører matcher sine historiske data på våre sider slik at de kan vise en annonse til en bruker som f.eks. har vært inne på annonsørens nettsider tidligere, gitt at brukeren har akseptert dette når han/hun var inne på den aktuelle nettsiden til annonsøren. I slike tilfeller vil det være annonsørens personvernerklæring som gjelder ved innsamling av de historiske dataene.

Med våre samarbeidspartnere deler vi en randomisert anonym ID med slik at de kan levere, tilpasse og måle effekten av annonser i de tilfeller man ikke har andre anonyme identifikatorer. IDen settes i browseren og kan ikke knyttes deg som person. Den kan kun benyttes innenfor en enkelt nettside, dvs. ikke til å knytte besøkshistorikk på tvers av nettsider. Du kan reservere deg mot dette i lenken under. Vartoslo inngår avtaler for å sikre at våre samarbeidspartnere behandler opplysningene i samsvar med denne Personvererklæringen og kravene i gjeldende personvernlovgivning.

Her er en oversikt over VårtOslo sine samarbeidspartnere:
ANNONSEBØRSER: Teads (https://teads.tv/privacy-policy/)
ANNONSENETTVERK: Teads (https://teads.tv/privacy-policy/)

Vi kommer ikke til å dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene

Vi lagrer opplysninger så lenge det følger av lov, og der det oppstår et særlig behov, f.eks. ved klager eller krav som rettes mot oss eller av oss.

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å logge deg inn på din brukerkonto hos oss, hvis du har det, eller ved å ta kontakt med oss. Dine rettigheter omfatter:

Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.

Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.

Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg.

Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.

Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.

Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Innsigelse. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter. Du kan bruke følgende kontaktinformasjon:

Kontaktperson: Vegard Velle

E-postadresse: redaktor@vartoslo.no

Powered by Labrador CMS