Annonse

Dette er de beste løperutene i Oslo

Det å løpe er bra for både den fysiske og mentale helsa vår, og når man bor i en by som Oslo er det heldigvis mange fine løpeturer man kan unne seg.

Disse turene er også helt ypperlige å gå, hvis knær eller man av andre helserelaterte grunner ikke ønsker å løpe. Denne listen er for alle i Oslo som ønsker seg litt mer frisk luft.

Når man bor i Oslo er man så heldig at man kan velge mellom by og natur, og variere mellom disse to når man ønsker seg forskjellige utfordringer. I denne artikkelen skal du få gode tips til begge deler, men først må vi ta en titt på utstyret.

Forbered deg godt

Før vi legger ut på tur er det viktig å ha riktig utstyr, noe som ikke bare øker treningsgleden, men som også kan hjelpe oss med å forebygge skader. Når det kommer til klær kan man løpe i nesten hva som helst, så lenge man er komfortabel, men når det kommer til sko er det viktig at man finner noe som passer akkurat deg og din løpestil. Hos de som løper mye og tar dette seriøst er merker som HOKA blitt svært populære.

Dette er sko som passer til både erfarne og nybegynnere og det kan være smart å få gjennomført en løpetest for å finne de skoene som passer best til den teknikken man har. Dette kan man ofte gjøre i sportsbutikkene, men man kan også gjøre det hos fysioterapeut hvis man ønsker en litt mer faglig vurdering av hvilke behov man har.

Dette er de fineste turene

  • Østensjøvannet: Dette er en nydelig tur på rundt 4,5 km og denne kan forlenges med 1,5 km hvis man løper rundt Bogerudmyra i tillegg. Dette er en rute der man stort sett løper på grus og kan kose seg med både et rikt fugleliv og oppoverbakker som tester kondisen.

  • Frognerparken: En nydelig løpetur for de som ønsker seg mer enn bare mental trening. Du kan også benytte trappene i Vigelandsparken til trappeløping.

  • Akerselva: Det er turer på opptil 10 km når man løper langs Akerselva. En fin tur, men ofte er det mange løpere på stiene, så hold øye med de andre du løper sammen med.

  • Nordmarka: En liten busstur unna har du uendelige turmuligheter med stor variasjon i terrenget slik at du kan tilpasse turen dine behov.

Powered by Labrador CMS