Vålerenga var litt på hæla en periode, men halte det iland til slutt. Foto: André Kjernsli.

Viktige ishockeypoeng å kjempe om for både Vålerenga og Narvik

Vålerenga kjemper om hjemmefordel i sluttspillet, mens Narvik kjemper om den siste plassen i sluttspillet. Mye står på spill når iskrigerne fra Vålerenga møter isfolket fra nord.

Vålerenga har også forsterket laget siden siste det ble spilt GET-liga kamp i Forum. Svenske Lars Jinghage (29) debuterer som back. Mats Trygg, som har vært ute noen kamper med en muskelskade i magen, er også tilbake på isen.

Hjemmelaget tar tak i kampen fra første dropp og er nær å score etter noen få sekunder. Etter et par minutter blir en Narvik-spiller utvist, og det er klart for dagens første VIF-overtall. Dette varer ikke lenger enn i 29 sekunder. Da setter Jørgen Karterud pucken bak Erik Fröberg i Narvik-buret.

Jørgen Karterud (bak mål) kunne juble for scoring etter drøyt tre minutter. Foto:André Kjernsli

Vålerenga på hugget i starten

Vålerenga virker pigge i dag, og både Tobias Lindström og Colin Spaberg Olsen kommer til brukbare sjanser etter scoringen. Narvik kommer på noen få besøk i hjemmelagets forsvarssone, med det er foreløpig ganske ufarlig.

Mot slutten av perioden jevner det seg mer ut, og gjestene får et par brukbare muligheter til å utligne. Perioden ebber ut med en knapp ledelse til Vålerenga, som også vant skuddstatistikken 12-9.

I andre periode må presisjonen til Vålerenga opp. Espen Knutsen er langt fra fornøyd med innsatsen så langt.

Roy Johansen noterer seg at Narvik scorer i undertall. Foto: André Kjernsli

Narvikmål i undertall

Det blir til dels som Engas sportslige leder ønsker. Tempoet øker, og hjemmelaget kommer til flere avslutninger. Men målene uteblir. Litt over midtveis i periode får Vålerenga nok en mulighet til å spille i overtall, kommer målet nå?

Det gjør det, men det er gjestene som utligner i spill fire mot fem. Ikke helt slik Roy Johansens menn hadde sett det for seg. Målscorer er Jonathan Leman.

Vålerenga pusher på og bruker bare ett minutt før de igjen går opp i ledelsen. Narviks sisteskanse får ikke kontroll på pucken fra Henrik Olsén. Perioden ender uavgjort, til tross for at Vålerenga knuser gjestene 20-7 i skuddstatistikken.

Narvik-keeperen strekker seg forgjeves etter pucken, og VIF tar ledelsen for andre gang i kampen. Foto: André Kjernsli

I starten av tredjeperioden kommer endelig uttellingen hjemmelaget ikke fikk før siste vanning av isen. Nok en gang får Enga muligheten til å spille i overtall, og Tobias Lindström trenger bare 20 sekunder på å score. 22 sekunder senere er Henrik Olsén frempå igjen, hans andre og Vålerengas fjerde mål i kampen.

2 x Olsén

Resten av perioden fortsetter ikke med samme intensitet. Det kan se ut til at begge lag har svidd av det meste av kruttet. Begge lagene få sjansen til å spille i overtall, men det fører ikke til noen endringer i målprotokollen.

Lars Jinghage hadde en bra debut for Vålerenga i kveld. Foto: André Kjernsli

Kampen ebber ut, Vålerenga vinner denne viktige kampen og er nå bare 1 poeng bak Frisk Asker på fjerdeplass. Skuddstatistikk siste periode: 17-10.

Sluttresultat: 4-1.

Banens lirare (bestemann), Henrik Olsén, er strålende fornøyd etter kampen mot Narvik. Foto: André Kjernsli

Henrik Olsén var godt fornøyd med bestemannspremie og to mål. —viktig å ta tre poeng i kveld, nå har vi heng på tredjeplassen, sier han til VårtOslo.

Neste tirsdag kommer årets seriemester Stavanger Oilers på besøk.