Hva mener Oslo-velgerne?

Arvid Sivertsen er byentusiast og lokalpatriot på Sagene/Torshov. Foto: Privat

— Vi må fortsette satsningen på kultur, idrett og mangfold, sier Arvid Sivertsen

� Vi trenger en mer variert byarkitektur som styrker mulighetene til å møtes, sier Arvid Sivertsen (54), stifteren av Sagene Blad og Sageneportalen. Han mener politikerne må sørge for at utbyggingen i byen kommer alle til gode.

Publisert

Navn: Arvid Sivertsen
Alder: 54
Bosted: Sagene
Aktiv med: Stifter av Facebook-gruppene Sageneportalen og Sagene blad, sitter i arbeidsutvalget i Sagene IF.

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Vi trenger en mer variert byarkitektur som skaper gode byrom og bomiljøer. Mye av det som bygges i dag ser ut som en stor klump, uten variasjon på fasadene eller plass mellom byggene. Geografisk sett er det ikke langt fra Torshovbyen til Nydalen, men mentalt sett kan denne avstanden oppleves som gigantisk. I et samfunn der alt skal være lønnsomt bør man se verdien i at folk trives når de venter på bussen på vei til jobben. De som har ansvaret for utbyggingen bør derfor tenke nøye over at utsiden til et bygg er noe som deles av alle i byen.

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Opprustningen av Voldsløkka. Fra å være et sted med villniss og falleferdige bygninger, framstår Voldsløkka nå som et moderne idrettsanlegg. I tillegg til all den organiserte idretten man driver med her, er dette blitt en park og et aktivitetsområde som brukes av alle. Kommer du innom en lørdag eller søndag på vinteren, ser du mylderet av barn i alle aldre lekende på isbanen. Anlegget gir også plass til "nye" idretter, slik som landhockey og rugby. Sport er jo langt mer enn bare fotball og langrenn.

Hva har nærmiljøet ditt behov for fremover?

— Vi trenger mer av den politikken vi har hatt de tre siste årene. Fortsette satsing på kultur, idrett, mangfold og tilhørighet. Kulturen er noe vi skaper gjennom samarbeid, for når folk jobber sammen mot et mål blir de kjent med hverandre. På denne måten er kultur limet i samfunnet. Det er åpenbart at dette er viktig for folk.

— Oslo er jo i stor grad befolket av mennesker som har "rømt" fra bygdesamfunn som er for snevre og gjennomsiktige. Det å kunne velge sitt nærmiljø er en ren luksus, og vi trenger arenaer som er med på å styrke mulighetene til å møtes.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— En rangering her er vanskelig. I bydel Sagene har vi Torshovbyen, Rivern og uteserveringa på Nazar med utsikt til Nordkantens katedral. Vi har Voldsløkka og Bjølsenparken. Disse er for meg eksempler på ulike høydepunkter, alt etter hvilket humør eller stemning man er i.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS