Vålerenga slo Storhamar 4-2 i søndagens toppkamp i Get-ligaen. Her jubler Brede Frettem Csiszar (55), Colin Spaberg Olsen og Martin Røymark etter at Spaberg Olsen har satt inn 3-2. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vålerenga vant storkampen og tok tilbake tabelltoppen

Ingen ting smaker bedre enn å slå bønda fra Hamar. Særlig ikke når seieren fører VIF hockey tilbake på tabelltoppen i Get-ligaen.

Med 4-2-seier borte mot erkerival Storhamar klatret Vålerenga Hockey forbi Stavanger Oilers på toppen av eliteserien i ishockey.

To sene scoringer i midtperioden, én av Tobias Lindström i overtall, samt én av Colin Spaberg Olsen, ga bortejubel foran det som var et rekordstort publikum i CC Amfi. 7115 tilskuere er det meste Storhamar har hatt i sin egen storstue i serien.

— Viktig seier

Østkant-gutta har ikke vært bortskjemte med å ta poeng på Hamar i årets sesong. Dette var første seier i CC Amfi denne sesongen.

Det ble mål og seier på Brede Csiszar i hans 503. kamp i VIF Hockey-trøya. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

— Dette var en veldig viktig seier med tanke på kampen om første- og andreplassen. Jeg synes vi gjør en solid kamp. Ikke minst fungerer det bra defensivt, sier en veldig fornøyd Vålerenga-trener, Roy Johansen, til VårtOslo.

Han karakteriserer søndagens tre poeng som en skikkelig arbeidsseier.

— Alle gutta jobba steinhardt og det var helt klart at dette var en kamp vi så absolutt ikke ville tape, konstaterer han.

Pangstart for Vålerenga

Det var Vålerenga som kunne juble sist, og det var også gjestene som scoret først. Ti minutter var spilt da Martin Laumann Ylven lurte inn 1-0 bak Oskar Östlund i Storhamar-buret.

Snaue to minutter senere var ledelsen doblet. I sin 503 kamp for hovedstadsklubben økte Brede Csiszar til 2-0 mot erkerivalen.

Colin Spaberg Olsen, her i duell med Storhamars Joel Johansson, ble kåret til Vålerengas bestemann søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hjemmelaget lot seg ikke skremme. De slo kraftig tilbake i begynnelsen av den andre perioden. To scoringer av Aaron Irving i overtall sørget for uavgjort, før mål av Lindström og Olsen i andre halvdel avgjorde kampen for bortelaget.

Storhamar forsøkte desperat å skape spenning, men uten hell.

Overtak på erkerivalen

Med kveldens seier har Vålerenga tre seire mot erkerivalen denne sesongen, én av dem på overtid. Storhamar står med to stikk, ett av dem etter ordinær tid. Klubbene skal møtes en gang til i serien i Furuset Forum.

Slik ser tabellen i Get-ligaen ut etter helgens serierunde. Illustrasjon: hockey.no

Vålerenga er i storform. Ni strake seire har hjulpet Oslo-laget på veien mot tabelltoppen. Åtte av dem har kommet i ordinær tid, mens den siste seieren var mot Stavanger Oilers etter straffeslag. Nettopp Oilers er nå nummer to på tabellen. Rogalendingene overnattet som serieledere etter lørdagens 5-2-kamp mot Ringerike, men er nå to poeng bak VIF.

Vålerengas beste: Colin Spaberg Olsen