Vålerenga's Natasha Khalila Dowie gikk på en stygg smell mot Klepp. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Vålerenga-kollaps mot Klepp. VIFs damer skjøvet ned til fjerdeplass

Vålerengas toppseriedamer røyk på en skikkelig smell mot Klepp. VIF slapp inn fire mål på 19 minutter og tapte til slutt 5-0.

Nederlaget mot Klepp innebærer også at Vålerengas damelag i Toppserien skyves ned til fjerdeplass på tabellen. VIF ligger to poeng bak Sandviken og Klepp, og hele sju poeng bak serieleder Lillestrøm.

Klepp – Vålerenga 5-0 (4-0) 274 tilskuere. Mål: 1-0 Gry Tofte Ims (str. 6), 2-0 Tameka Butt (7), 3-0 Havana Marguerite Solaun (12), 4-0 Amanda Paige Frisbie (25), 5-0 Butt (81). Dommer: Malin Frantzen Øiseth, Fet. Rødt kort: Maruschka Waldus (75), Vålerenga.

Rødt kort til Waldus

Hege Riises LSK-mannskap har nå fem poengs forsprang på Klepp, som passerte Vålerenga og overtok andreplassen på tabellen. LSK lekte seg med Lyn lørdag, og vant til slutt komfortabelt 6-0.

Vålerengas Maruschka Waldus må ut i karantene etter rødt kort i 5-0 nederlaget mot Klepp.

For Vålerenga ble lørdagens bortemøte med Klepp trolig en kamp spillerne fort vil glemme. Gry Tofte Ims sendte vertene i føringen på straffe etter seks minutter, før Tameka Butt økte til 2-0 minuttet senere.

Da kampen var tolv minutter gammel, hadde Havana Solaun satt inn 3-0, og 13 minutter senere scoret Amanda Frisbie på ny for Klepp.

I annen omgang ble vondt til verre for Vålerenga da Maruschka Waldus fikk rødt kort et kvarter før slutt. Seks minutter senere satte Butt inn sin andre scoring og sikret 5-0-seier.