Spennende kamp mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Aspmyra stadion. Illustrasjonsfoto: Lars Røed Hansen Wikipedia

Vålerenga kjørte på fra start mot et Bodø/Glimt i poengnød

Vålerengas nest siste Eliteserie-match ble spilt på Aspmyra i Bodø, mot et Bodø/Glimt som kjemper om verdifulle poeng i bunnen. Et Bodø/Glimt som har slitt på hjemmebane i år.

Enga har på sin side underprestert i det siste, og hadde vel mer å bevise enn resultater å oppnå. Men alt lå til rette for en jevn og interessant affære.

Og interessant skulle det bli. Faktisk må jeg kalle 1. omgang en av de mest underholdende på en liten stund. Vålerenga kom ut av startblokkene med en ganske annen innstillingen enn vi har sett i det siste.

Bård Finne i storform

Allerede etter 45 sekunder kom Bård Finne seg forbi en forsvarsspiller på kanten og skjøt mot lengste hjørne. Bodøs keeper Ricardo Friedrich måtte gi retur. Den påfølgende klareringen ble ikke lang nok, og ballen havnet i beina på Oslo-gutt og tekniker Felix Horn Myhre, som med en sylskarp vending dro av forsvareren sin.

Innlegget havnet i beina på en litt rusten Mohammed Abu, som dessuten ikke er en utpreget målscorer. Ballen suste en meter utenfor, men vi kunne definitivt noterte en dobbeltsjanse før ballen hadde vært ute av spill.

Et par minutter senere fant Finne litt rom mellom forsvaret og midtbanen til Bodø/Glimt, og fyrte av et hardt skudd mot nærmeste stolpe. Nære på igjen.

Gule horder tar ledelsen

Etter 11 minutter kom det første målet. Det var etter et aldeles nydelig kombinasjonsspill av Bodø, før ballen omsider endte i beina på Philip Zinckernagel. Han kunne relativt enkelt trille ballen forbi Adam Larsen Kwarasey, og Den Gule Horde kunne senke skuldrene betraktelig.

Vålerenga fortsatte å spille godt og produserte flere halvsjanser. Men det var ikke før i det tjuende minutt at den virkelig store skulle komme. Finne tok et frispark fra en posisjon få klarer å være i nærheten av å score på. Ballen sniddet allikevel stolpen.

Fortjent utligning for VIF

Rett og slett et fantastisk forsøk fra bergenseren. Rett før pause skulle rettferdigheten seire. Chidera Ejuke fikk ballen på kanten etter en corner og fikk øye på en umarkert Finne på hjørnet av 16-meteren.

Han skrudde ballen presist inn på foten til Finne, som styrte en helvolley mot lengste hjørne. Ballen gikk via både en forsvarer og keeper før den havnet i kassa. Fortjent utligning i en gøyal første omgang.

Bodø/Glimt trenger seier

2. omgang ble ikke like sjansespekket, selv om den også ble underholdende. Etter 49 minutter kom Glimt til en brukbar mulighet, men headingen til Kristian Fardal Opset gikk over.

Noen minutter senere oppsto en merkelig situasjon. En lang ball ble slått mot Finne. En for lang ball. Forsvarsspilleren ventet på at keeper Friedrich skulle komme ut og plukke, men han nølte såpass lenge at Finne så sitt snitt til å prøve å rekke ballen.

Det gjorde han nesten, og klareringen ble derfor i svakeste laget. Ballen havnet rett i beina på Magnus Grødem, som hadde åpent mål. Han fikk ikke stokket beina skikkelig. Ballen gikk mot mål, men Friedrich så ut til å ha kontroll. Finne dempet derfor ballen og snudde seg, men ble taklet før han rakk å skyte.

Resten av omgangen ble preget av at Bodø/Glimt helst skulle hatt tre poeng. Da ville de nemlig sluppet å ha en overhengende fare for å rykke ned. Av den grunn presset de på, og Amor Layoni kom blant annet til to gode skuddmuligheter innenfor 16. Begge gikk utenfor

6. plassen innen rekkevidde

Flere halvsjanser til de gulkledde gjorde at Vålerenga ble litt baktunge, og omgangens største mulighet kom etter 86 minutter, da Fardal Opset ble spilt alene med keeper. En litt lang touch gjorde at en årvåken Larsen Kwarasey kunne plukke ballen i siste liten.

Sånne sjanser må sitte på dette nivået. Kanskje det er nettopp derfor Glimt ligger og famler nede i den meget jevne sumpa som er tabellbunnen. Kampen endte 1-1.

Hvem som rykker ned av Bodø/Glimt, Strømsgodset, Stabæk, Start og Lillestrøm avgjøres i neste runde.

Med seier over Ranheim i neste kamp, er 6. plassen sannsynlig for Vålerenga. Det var målet til VIF før sesongen.

Vålerengas beste: Bård Finne, som scoret sitt åttende mål for sesongen.