Vålerengas Jenny Dear lader skuddfoten og setter inn 1-1-målet. Foto: Christian Boger

Vålerenga-jentene gikk på årets første tap. Vålerenga-kapteinen svært misfornøyd med dømmingen

Vålerengas fotballjenter hadde ikke vunnet en toppseriekamp mot erkerivalene fra Lillestrøm. I dag fratok muligens en tvilsom offsideavgjørelse oslolaget velfortjente poeng.

— Det er på tide at vi får dommere med skikkelig kvalitet i Toppserien. Her gjør vi alt vi kan for å profesjonalisere kvinnefotballen og så møter vi dommere som ikke tør å ta avgjørelser selv, men bare stoler på fjerdedommer.

Kraftsalven kommer til VårtOslo fra Vålerenga-kaptein Sherida Spitze etter at oslolaget har gått av banen med årets første tap. Etter 2-1-tapet mot Lillestrøm, er østkantjentene lite fornøyde med dommeren.

Tvilsom offside

Frustrasjonen hos Vålerenga-kapteinen er forståelig. Etter å ha kjempet seg tilbake fra en svak første omgang, tok oslolaget over føringen etter pause. Fortjent nok var det Jenna Dear som kunne smelle inn utligningen til 1-1 fra vel 19 meter.

� Det er på tide vi får de dommerne i Toppseien vi fortjener, sier Vålerenga-kaptein Sherida Spitze. Foto: Christian Boger

— Vi startet ikke bra, men fikk justert ting i pausen. I andre omgang synes jeg vi var det klart beste laget, sier Spitze.

Kampens avslutning skulle bli mer kontroversiell. Først og fremst vil annulleringen av Vålerengas ledermål til 2-1 for offside bli diskutert. Måljeger Natasha Dowie og resten av de nesten 900 frammøtte på Intility Arena var skråsikre på at oslolaget hadde tatt ledelsen. Dommertrioen ville det derimot annerledes.

— Jeg må se situasjonen igjen for å være sikker på om det er offside eller ikke. Uansett er dømmingen i dag under enhver kritikk, mener Vålerenga-kapteinen.

— Veldig god seriestart

Søndagens tap mot forrige års dobbeltmester Lillestrøm var årets første for oslojentene. Laget har i løpet av vinteren blitt et nesten nytt lag, og kapteinen er stolt av den jobben de har gjort til nå i sesongen.

Presset på LSK-forsvaret ble større i andre omgang. Men keeper Cecilie Fiskerstrand og forsvaret hennes holdt ut. Foto: Christian Boger

— Jeg er veldig fornøyd med starten vår. Spesielt er det godt å se at vi har rukket å bli samspilte på så kort tid. Dette lover godt for resten av sesongen, sier Sherida Spitze.

Slapp åpning

Åpningen på kampen for hjemmelaget var ikke av det beste slaget. Lillestrøm tok føringen fra start, og det virker rett og slett som Oslo-jentene var preget av nerver. Til tross for at romerikingene hadde et vist press fra start, uteble de helt store sjansene.

Vålerenga-spiss Natasha Dowie skapte stadig sjanser mot LSK. Her etterlater hun en forsvarer fra Romerike på rumpa. Foto: Christian Boger

Litt etter litt kjempet Vålerenga fotball damer seg tilbake i kampen og skapte etter hvert flere småfarligheter. Uheldigvis for oslolaget glapp markeringene i forsvar og Lillestrøm kunne sette inn ledermålet etter 32 minutter.

Total forvandling etter pause

Etter pause var det et nytt Vålerenga-lag som kom på banen. Presset var bedre, og laget skapte flere muligheter foran Lillestrøm-målet.

Så nærme var Vålerenga og Natasha Dowie å ta med seg poeng fra kampen mot Lillestrøm søndag. Treverk og en tvilsom offsideavgjørelse hindret poeng for Vålerenga-jentene. Foto: Christian Boger

— I andre omgang er vi flinkere til å spille i mellomrommet og å sette raskere press på Lillestrøm-spillerne, mener Sherida Spitza.

Men fem minutter før slutt glipper det i Vålerengas forsvar, og Synne Skinnes Hansen scoret sitt andre mål for dagen. Dermed endte kampen med 1-2 tap.

Vålerengas neste kamp spilles borte på Jæren mot Klepp, førstkommende lørdag.