Martin Røymark jubler etter å ha satt vinnerpucken i mål 22 sekunder ut i spilleforlengelsen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga hockey brøt tapsrekke mot Storhamar. Etter ni tap på rad, ble det endelig SEIER

Vålerenga hockeys hjemmemøte mot Storhamar hadde akkurat den rammen man kunne ønske seg: Lag nr. 1 på tabellen møtte nr. 3 (VIF), og 1628 tilskuere møtte opp i Furuset Forum. Årsbeste.

Begge lagene kom til kampen med tapte poeng etter forrige runde. Storhamar halte i land en overtidsseier i mjøsderbyet hjemme mot Lillehammer, mens VIF noe ufortjent måtte reise hjem fra Sarpsborg med et knepent tap etter ordinær spilletid.

Hjemmelaget var uten skader, men Storhamar kom uten sin nøkkelspiller Patrick Thoresen, som er ute i karantene.

Bøndene har tatt turen til Oslo. Foto: André Kjernsli

Spaberg Olsen scorer sikkert

Kampen startet med høyt tempo fra første dropp, men ganske upresist fra begge lag. VIF tilrev seg et lite initiativ i kampen, og gullhjelminnehaver Lindstrøm var nære på å åpne kveldens målkonto etter ca. 3 minutter.

Storhamars største sjanse kom etter 7-8 minutter, da en feilpasning av en VIF-spiller holdt på å gå i eget mål.

Etter 11 minutter går det bedre for VIF; Petter Grøstad spiller Colin Spaberg Olsen flott i gjennom, og han setter pucken sikkert i mål, 1-0 til VIF!

Spaberg Olsen setter inn 1-0. Foto: André Kjernsli

Power play satt ikke for noen av lagene

Så er det Storhamar som får mulighet til overtallsspill, to ganger etter hverandre til og med. Det ender med 0 skudd på mål for mjøslaget, power play er kanskje ikke noen fordel for noen av lagene i kveld?

VIF får en kjempesjanse mot slutten av perioden, men en spektakulær dobbelredning av Storhamars keeper hindrer at VIF dobler ledelsen til pause.

Meningsutveksling i målgården hører med. Foto: André Kjernsli

Storhamars periode

Andre omgang fortsatte med et markant press fra gjestene. Steffen Søberg i VIF-målet tar unna skuddene som kommer.

VIF har vel sitt første skudd på mål først ni minutter ut i perioden, ingen grunn til å at trenerne Roy Johansen og Espen Knutsen i VIF-båsen skal være fornøyd med kampens utvikling sett med offensive briller.

Undertallsspillet kan VIF derimot være fornøyd med: Storhamar har spilt åtte minutter med en mer mann på isen og har knapt klart å etablere seg i angrepssonen.

Med seks minutter igjen av midtperioden kommer utligningen som har ligget i luften. Victor Svensson fyrer av et skudd fra relativt skrå vinkel, og det står 1-1. Ingenting å si på egentlig. Skuddstatistikk i andre periode: VIF 6 – Storhamar 15!

Storhamar utligner til 1-1, og Søberg fortviler. Foto: André Kjernsli

VIF vinner etter 22 sekunder

Vålerenga har virket litt nervøse i hele kampen, noe som har resultert i mye upresist spill. Men i tredje periode virker det som om det har blitt gitt noen klare meldinger i garderoben i pausen, VIF er mer på hugget og får sin fjerde mulighet i overtall i kveld.

Nå er det bra tempo i kampen, det bølger frem og tilbake, men ingen av lagene klarer å få pucken i mål.  Klokka tikker nedover. Skal dette bli årets første hjemmekamp for VIF som går til sudden death? Med 2: 20 igjen pådrar Storhamar seg en utvisning, og VIF får en kjempemulighet til å punktere kampen. Til tross for et brukbart overtallsspill, renner tiden ut. Det er klart for inntil fem minutters spillforlengelse, tre mot tre.

Ahlholm, som spiller sin 100 VIF-kamp, med et av få VIF-forsøk i 2. periode. Foto: André Kjernsli

VIF-gutta går rett i angrep, og etter bare 22 sekunder av forlengelsen setter Martin Røymark pucken i mål. VIF vinner toppmatchen mot Storhamar!

VIFs bestemann: Keeper Steffen Søberg. Allerede om to dager reiser VIF til Manglerud for å spille lokaloppgjør mot M/S, og 23. oktober kommer Stavanger Oilers på besøk hit til Festung Forum.