Deila gir instrukser i et spilleavbrekk. Foto: André Kjernsli

Vålerenga best da Rosenborg tok med seg alle poengene fra Oslo

Eliteseriens to definitive formlag barket sammen på Oslo øst i kveld.  Vålerenga har ikke bare snudd en lengre, vond trend, men faktisk gjort det så bra i det siste at de er oppe og snuser på medalje.

Så jevn er altså Eliteserien per dags dato. Rosenborg har på sin side vunnet sine seks siste (tre av disse i Europa League-kvalikken, som de kom seg gjennom) og kjemper en tett kamp om 1. plassen.

Vålerenga har utvilsomt ikke god statistikk mot RBK. Samtidig har trønderne vunnet mye 1-0 i det siste, og med Daniel Fredheim Holm, Jonatan Tollås Nation og Ivan Näsberg ute med skade for VIF, lå alt til rette for en jevn affære.

Tøffe dueller fra første minutt. Foto: André Kjernsli

Vålerenga startet best

Og jevnt skulle det bli. Vålerenga startet best og skapte flere sjanser i første halvtime. Etter 36 scoret Sam Johnson på en kontring. Igjen var Chidera Ejuke servitør.

Resten av omgangen ble jevn. Rett før pause scoret RBK på en volley fra Jonathan Levi, etter en utboksing fra Adam Larsen Kwarasay.

Adam Kwarasey klarerer en RBK-corner. Foto: André Kjernsli

Selvmål fra Vålerenga

Andre omgang ble litt mer interessant. Kun 5 minutter uti scoret Enar Jaager et selvmål, noe som må føltes surt for Vålerenga-fansen. Noe imot spillets gang må man kunne si.

Men gutta fra Oslo øst svarte fort. Ejuke rundet et par man, som vanlig, og fyrte av. Returen endte i føttene på Amin Nouri, som klinte til, via keeper André Hansen og i hjørnet.

Jubel foran bortesvingen. Foto: André Kjernsli

Stolpe for Roseborg

Resten av kampen bølget frem og tilbake, og Rosenborg hadde blant annet et stolpetreff.

I det 94. minutt fikk de en corner som endte i føttene på Issam Jebali, som på briljant vis plasserte ballen i hjørnet på hel volley. Det ga sluttresultatet 2-3 til Rosenborg. En liten kunstscoring, ja. Men Vålerenga vil nok føle seg snytt for minst 1 poeng.

Carvalho kjøler seg ned. Foto: André Kjernsli

Lukter på Europa League-kvalikk

Ifølge Rosenborgs trenerteam var dette sesongens tøffeste motstand fra noe lag i år. Kanskje et tegn på at Vålerenga er i en helt særegen flyt om dagen.

Etter kampslutt sto Klanen igjen og klappet og sang. De føler nok at prestasjonen er bedre enn resultatet og øyner et lite håp om 3. plass (og Europa League-kvalikk) med åtte kamper igjen.

Vålerengas bestemann: Chidera Ejuke

RBK-fansen kastet bluss inn på banen. Foto: André Kjernsli