Spets har akkurat satt inn 1-0. Foto: André Kjernsli

Tre seire på rappen for Vålerenga ishockey. Og overbevisende 3-0 over Sparta

VIF har så langt full uttelling i serien. Med besøk fra tabelltopp Sparta Sarpsborg, lå alt til rette for en tøff og tett kamp.

Sparta, som ble nummer to i serien i fjor, har hatt en bra sesongåpning og burde komme til Oslo med god selvtillit. Kampen åpnet friskt, og allerede etter snaut to minutter var det VIF som fikk den første scoringen, signert Lars Erik Spets.

VIF fortsatte presset, noe som resulterte i dagens første Sparta-utvisning. En av etter hvert mange, skulle det etter hvert vise seg. Overtallsspillet var så vidt kommer i gang da Tobias Lindstrøm satte inn kveldens andre VIF-scoring. Klokka viste 3:01.

VIF fikk nok et overtall, snaut halvveis inn i perioden, uten at dette ga uttelling.

Martin Røymark på en av mange VIF-angrep i 1. omgang. Foto: André Kjernsli

Annullert mål

Etter drøyt 12 minutter tror alle i hallen at det er 3-0, da mannen med gullhjelmen, Andreas Stene, setter pucken i mål. Etter noe diskusjon i sekretariatet annullerer dommeren målet.

Med ca. fem minutter igjen får Jonas Oppøyen sin første utvisning, og et hittil tannløst Sparta blir invitert inn i kampen igjen, uten at det fører til noe.

Skuddstatistikk 1. periode: VIF: 12 Sparta 3.

Brede Csiszar i nærkamp med en Sparta-spiller. Foto: André Kjernsli

Tobias Lindstrøm sitt andre

Andre omgang starter med at Sparta skal spille fem mot fire i 1:50, uten Sparta Sarpsborg skaper noe særlig.

Rett etterpå får VIF spille sammenhengende i fire minutter, og helt mot slutten kommer uttellingen.  Etter et godt power-play setter Tobias Lindstrøm inn sitt andre og VIF sitt tredje mål.

Olsen og Ylven jubler for 3-0. Foto: André Kjernsli

Etter ca. halvspilt kamp har ikke Sparta vist noe som helst, og det hjelper ikke at de pådrar seg kveldens femte utvisning.

VIF har full kontroll i andre periode. Sparta klarer ikke å spille seg til målsjanser de få gangene de er i nærheten av Steffen Søberg i VIF-målet.

Skuddstatistikk 2. periode: VIF 12 Sparta: 9

Mats Trygg i et av VIF sine powerplay. Foto: André Kjernsli

Ingen trøstemål

Siste perioden er i gang, og Sparta får ikke til noe i dette overtallet heller. VIF ser veldig bra ut i denne kampen, mens Sparta fremstår som en skuffelse, tabellplasseringen tatt i betraktning.

Perioden kan fort bli et gjesp, men et VIF-skudd i tverrliggeren etterfulgt av nok en Sparta-utvisning sparker liv i kampen igjen. En Sparta-spiller kommer alene med Søberg i denne perioden, men klarer ikke å overliste VIF-keeperen.

Med ca. 3 minutter igjen drar Axel Eidstedt på seg en tullete to minutters utvisning, men Sparta klarer ikke å skaffe seg et trøstemål.

Selv alene med keeper makter ikke Sparta å score i kveld. Foto: André Kjernsli

Effektivt angrepsspill

VIF vinner kampen 3-0 på en solid måte. Det elendige overtallsspillet VIF viste mot Lillehammer er byttet ut med effektivitet. To av tre mål kom i overtall.

VIFs beste spiller er Kalle Eklund. Han spilte for øvrig i Sparta i fjor. Senere i uka reiser et ubeseiret VIF og møter Storhamar, det kan bli gøy.