Skeid fikk mange cornere, men det ble for trangt foran Jervs mål til at det ble noen scoring. Skeidspillerne på bildet er fra venstre David Tavakoli Hassan Yusuf, Ayoub Aleesami og Fredrik Berglie. Foto: Anders Vindegg

Skeid ubeseiret i serien. Men med tre skudd i Jervs tverrligger, sliter torshovlaget med å score

� Vi trener ikke spesielt på å treffe tverrliggeren, selv om det har sett slik ut i det siste. Mot Jerv burde vi avgjort til vår fordel. I dag tapte vi to poeng, sa Skeids assistenttrener Morten Berre etter 0-0 på Nordre Åsen.

De to siste sesongene har trener Tom Nordlie benyttet midtstopperparet Ayoub Aleesami (23) og Kim Skogsrud (26). Mot Jerv måtte Skogsrud stå over etter to gule kort mot Notodden forrige helg. Da ble det endelig plass for Mats Andersen (22), som hele tiden har vært tredjevalget som stopper.

Dessverre fikk Andersen et brudd i foten på siste trening. Han blir ute i seks uker.

Kampfakta:

Skeid -Jerv 0-0

Skeids lagoppstilling: Idar Nordby Lysgård - Stian Pettersen, Tom Even Skogsrud (k), Ayoub Aleesami,Fredrik Berglie - Mohammed Mahmin, Hassan Yusuf, Henning Andresen - David Tavakoli, Mesut Can, Jonny Buduson

Bytter: Johannes Nunez 15 minutter for Andresen

Gule kort: Tavakoli, Andresen og Can for Skeid. Ogungbaro og Tønnesen for Jerv

— Jeg har ventet lenge på en sjanse som dette. At jeg blir skadet, kan jeg ikke gjøre noe med nå. Det er slik som skjer, sa Andersen før kampen.

Fredrik Berglie reservens reserve

I stedet ble debutant Fredrik Berglie (22) kastet inn som Aleesamis makker i Skeids midtforsvar. Skeid tar tak i kampen fra start, og allerede etter ti minutters spill hadde ballen hilst på tverrliggeren bak Jervs keeper Øystein Øvretveit to ganger.

Fredrik Berglie ble kastet ut på dypt vann som midtstopper mot Jerv. Han syntes stopperdebuten gikk fint, til tross for litt nerver i starten. Foto: Anders Høilund

Gang på gang i første omgang kommer Skeid til avslutninger. Avslutningene er imidlertid ikke presise nok til å gi tellende resultat, og til pause står det 0-0.

Tannløs Jerv

I andre omgang forsøker Jerv å slå lange baller opp mot sin storvokste spiss Chuma Anene. Mot seg har han Aleesami og Berglie, og disse går seirende ut av duellene med den tidligere Vålerenga-spilleren Anene.

På overtid får Skeid frispark på 18 meter etter at Mesut Can ble felt på vei igjennom Jerv-forsvaret. Frisparket tok Can selv, og ballen smalt i tverrliggeren og ut.

— Jeg hadde debutantnerver fra start, og synes det ble litt rotete i første omgang. I andre omgang føler jeg at vi har mer kontroll bak i forsvaret, sa Fredrik Berglie etter kampen.

Skeids Ayoub Aleesami var i utallige dueller foran begge målene. Her blir han godt tatt hånd om av Jervs Espen Ramse Knudsen. Foto: Anders Vindegg

Du gikk i bakken foran Jervs mål etter en korner på overtid, og publikum roper på straffe, hva skjedde?

— Det var trangt, som det gjerne er i slike situasjoner. Det var nok ikke straffespark, selv om jeg hadde lyst på det akkurat der og da, smiler Berglie. Han er en av de få i troppen som ikke er fra Oslo. Berglie kom fra Halsen i 3. divisjon i januar 2019.

Også suspenderte Kim Skogsrud var fornøyd med sin vikar. Han mente, som resten av Skeid, at dette var en kamp som de burde avgjort.

— Her vinner det laget som klarer å omsette en sjanse til mål, sa Skogsrud i pausen, og det profetiske svaret viste seg å stemme.

En fin dag for fotball

På forhånd var dette en av kampene hvor det ble sagt at det kunne bi glissent på tribunene på OBOS-arena Nordre Åsen. Palmesøndag, og med en motstander som ikke kom fra Oslo-området.

— Ingen fare med at det er Palmesøndag. Hvor mange i Skeid er det som har en båt å pusse? svarte en av de mest trofaste Skeid-supporterne før kampen.

Tilskuertallet ble 518 betalende, inkludert en livlig og godt synlig gjeng fra Jervs hjemby Grimstad.