Idar Nordby Lysgård vartet opp med flere gode reaksjonsredninger, men kunne ikke berge Skeid fra 0-1 mot Sandefjord. Foto:Anders Vindegg

Skeid kjempet helhjertet mot Sandefjord, og det holdt nesten

I fjor møttes Skeid og Sandefjord i cupen, og det daværende eliteserielaget Sandefjord tapte 3-0 på Nordre Åsen. I dag var kampen jevnere.

Skeids forsvarspillere har denne sesongen en forunderlig evne til å bli skadet etter tur. I de to seneste seriekampene har midtstopper Kim Skogsrud vært ute med skade. Mot Sandefjord var det stopperkollega Ayoub Aleesami som ikke kunne spille. Etter bare åtte minutter måtte dessuten Skogsrud kaste inn håndkledet og forlate banen med en ny skade.

Inn kom Fredrik Berglie, som trener Tom Nordlie har måtte omskolere fra midtbanespiller for å ha dekning på stopperplassen.

Fredrik Berglie har fått mye spilletid på Skeid i våres, men ikke som planlagt, på midtbanen. I stedet har Berglie blitt fast vikar i forsvaret. Arkivfoto: Anders Vindegg

I fjor møttes Skeid og Sandefjord i cupen, og det daværende eliteserielaget Sandefjord leverte en fullstendig livløs forestilling og tapte 3-0 på Nordre Åsen. I dag var kampen jevnere, men det var Sandefjord som hadde de fleste og de største sjansene.

Skeids eneste store sjanse kom med midtbanespiller Johannes Nuñez mot slutten av første omgang. Det var samtidig Skeids beste periode i kampen.

I et forsøk på å forandre kampbildet, byttet Nordlie to av Skeids tre spillere på topp etter 66 minutter. Mustafa Hassan og David Tavakoli ble erstattet av David Hickson og Mesut Can, uten at de klarte å produsere de helt store sjansene.

Brassespark på målstreken

Skeid kjempet helhjertet gjennom hele kampen, men igjen, det holdt bare nesten. Dagens skeidøyeblikk var da kaptein Tom Skogsrud brassereddet ballen på målstreken etter en corner i første omgang.

Skeids keeper Idar Nordby Lysgård så ut til å kunne bli den store matchhelten for Torshovlaget, men til slutt måtte han kapitulere for Sandefjords svenske toppskårer Pontus Engbloms heading. Sandefjord er dermed fortsatt ubeseiret i årets serie.