Johannes Nuñez tok sjansen og kjørte på offensivt mot Ranheim. Det lyktes bare nesten. Foto: Anders Vindegg

Skeid holdt følge med Ranheim på banen, men foran mål var eliteserielaget klart best i cupkampen

Keeper Idar Nordby Lysgård sto en meget god kamp i mål, og i angrep snurret Johannes Nuñez rundt med motstanderne. Men å få ballen i mål, var umulig for Skeid.

Skeid bet godt fra seg mot Ranheim, men som sedvanlig var en avslutning i tverrliggeren det nærmeste Skeid kom skåring. Denne gangen var det Ayoub Aleesamis tur.

— Jeg synes at Ranheim viser at de er menneskelige når vi presset dem høyt. Jeg merket at høyrebacken deres var litt forsiktig, og i pausen fikk jeg beskjed om å bare kjøre på, sa Skeids Johannes Nuñez etter kampen.

Skeids Johannes Nuñez spilte en fin kamp, men mente selv at han burde klart å skåre på en av sjansene sine. Foto: Anders Høilund

I starten på andre omgang kom han to ganger igjennom Ranheim-forsvaret etter å ha gjort en såkalt tunnel på trønder-backen.

— Så er det selvfølgelig dårlig av meg å ikke kunne omsette disse sjansene i mål. Vi fikk mange brudd på dem. Vi må bli flinkere til å ta vare på sjansene og ta riktige avgjørelser, sa en selvkritisk Nuñez.

Ropte på straffe

Ranheim ledet 1-0 etter å ha skåret på straffespark etter 16 minutter. Etter skåringen roet trønderne seg noe ned, og Skeid kom inn i kampen. Ahmed El Amrani ropte på straffespark etter at Eirik Tønne i Ranheim-forsvaret stakk ut en fot som felte Skeid-backen. Dommer Steinar Hauge fra Bjarg måtte tåle å bli buet av banen til pause.

I andre omgang styrte Skeid mye av spillet, men Ranheim viste hvem som var sjefer da deres beste spiller Ola Solbakken rett og slett løp fra Skeid-forsvaret på en kontring. Ballen ble satt i mål til 2-0 av Mads Reginussen. 3-0 kom like etter, og også her var det individuell dyktighet fra elitedivisjonspillerne som var avgjørende.

Tom Nordlie var slett ikke sur og forbanna etter kampen. Han snudde capen på snei, men er lei av hederlige tap. Her intervjues treneren av Anders Vindegg. Foto: Anders Høilund

Godt spilt

Skeids trener Tom Nordlie satte inn David Hickson og unge Ismaheel Taofeek mot slutten, men de to kvikkasene klarte ikke å få ballen i mål, gode forsøk til tross.

Ranheim vant til slutt 3-0 og viste stor effektivitet foran motstanderens mål. Ranheim viste også fram et nytt keepertalent i Magnus Lenes, som var kvikk og god.

Tom Nordlie var ikke under en tordensky etter kampen, men heller litt oppgitt, og lei hederlige tap.

— Spillemessig er det framgang, sa han og satte capen på snei.

Johnny Buduson var alene med keeper, men endte sittende på gresset mens Ranheims keeper Magnus Lenes fanget ballen. Foto: Anders Vindegg

Ranheim mot Ullevål

Da Ranheim-fansen sang at de gikk mot Ullevål og cup-finale i første omgang, var det ingen som kunne ta det seriøst. Men med så mange eliteserielag ute av cupen, må nå Ranheim tas seriøst i NM.

— I fjor var serien et eventyr for oss som nyopprykkede. I år er det cupen som er vår sjanse til å lage et eventyr. Vi satset maksimalt mot denne kampen, og vi satser videre mot Ullevål, sa Ranheims meget gode keeper Magnus Lenes.