Endelig kunne Skeid juble for en seier på bortebane i årets OBOS-liga. 2-0 over Kongsvinger er et sterkt resultat. Foto: Anders Høilund

– Sinnssykt deilig, jublet Skeid-spillerne etter seier borte mot Kongsvinger

Endelig får Skeid uttelling på sjansene sine. Årets første borteseier i OBOS-ligaen kom med 2-0 seieren over Kongsvinger.

— Dette var sinnssykt deilig, jublet Skeids midtbanekriger Henning Andresen etter seieren mot Kongsvinger.

At seieren skulle komme mot nettopp topplaget KIL var uventet.

Kampfakta: Kongsvinger - Skeid 0-2 (0-0) 1.349 tilskuere. 58. min 0-1 Mesut Can. 60. min 0-2 Johnny Buduson. Lagoppstilling Skeid: Idar Nordby Lysgård - Ahmed El-Amrani, Ayoub Aleesami, Kim Skogsrud, Tom Skogsrud (K) - Henning Andresen, Moa Mahnin, Hassan Yusuf - Jonny Buduson, David Tavakoli, Mesut Can. Gule kort: KIL: Marlino, Langrekken Skeid: Lysgård, Mahnin, T. Skogsrud, Andresen. Bytter Skeid: 81 min. Johannes Nuñez inn for Mesut Can. 85min, Fredrik Berglie inn for Johnny Buduson

Skeids trener Tom Nordlie hadde gjennom Kongsvingers lokalavis, Glåmdalen, lovet å komme med en god plan for å vinne kampen. Nordlie trente Kongsvinger i siste del av sesongen 2011, og fikk mye av æren for at klubben dengang berget plassen i Eliteserien.

Og KILs gamle trener fikk jubel av hjemmefansen da navnet hans ble nevnt over høyttaleren før kampen.

Fintspillende hjemmelag

Etter at storfavorittene fra Kongsvinger hadde vist god teknikk og lekent spill på små flater i starten av kampen, jevnet det seg ut i løpet av første omgang. Skeid lå kompakt bakover på banen, og Kongsvinger kom ikke til de store åpne sjansene.

Da dagens gode dommer Rohit Saggi fra Drafn blåste for pause, hadde ingen av lagene scoret i varmen på Kongsvingers hjemmebane, Gjemselund.

I andre omgang presset hjemmelaget på for å få det forløsende første målet, men det gav Skeid sjansen til å slå kontra. Etter 58 minutter banker Mesut Can ballen i mål etter å ha snappet opp en feilpasning. 1-0 til Skeid. Tre minutter senere dobler Johnny Buduson Skeids ledelse. Han løp i fra motstanderens midtforsvar, og kjippet ballen inn i målets høyre hjørne.

Målscoreren har slitt med selvtilliten

For noen år siden scoret Buduson over 20 mål i sesongen for Skeid. Han ble kjøpt opp av eliteserielaget Haugesund, men klarte ikke å spille seg til fast plass. Buduson forsøkte seg deretter i flere klubber, men uten særlig suksess.

— Jeg sleit med selvtilliten etter at jeg forlot Skeid, fortalte han i et intervju med VårtOslo tidligere i sommer.

Men mot Kongsvinger fikk skeidsupporterne se ham tilbake i sitt ess, og scoringen var et typisk Buduson-mål.

Johnny Buduson (11) på full fart gjennom Kongsvingerforsvaret før han kjipper inn 2-0. Foto: Anders Høilund

Skeid-keeperen ble kjøpt opp av Kongsvinger

Etter å ha fått to mål i mot satte Kongsvinger inn et stormløp mot Skeid-målet. Skeids keeper Idar Nordby Lysgård  ble etter sesongen 2017 kjøpt av nettopp Kongsvinger. En skade satte ham imidlertid tilbake, og han klarte ikke å spille seg til plass på laget. Dermed ble det retur til Torshov-klubben, hvor han har spilt siden han var 15 år.

Etter å ha bommet på et tilbakespill etter to minutter i denne kampen, gikk det imidlertid bare bedre og bedre for Skeids sisteskanse. At han i dag er en av OBOS-ligaens aller beste keepere fikk han bevise i de siste ti minuttene mot Kongsvinger.

Skeidtilhengerne på tribunen på Gjemselund i Kongsvinger tror nesten ikke sine egne øyne, og jubler for 2-0 scoringen. Foto: Anders Høilund

— Vi stresser Kongsvinger gjennom hele kampen. Vi ligger lavt, og i andre omgang får vi åpningene framover. Vi får kjørt noen bra gjennomførte kontringer. I motsetning til i mange andre kamper i år, så setter vi sjansene våre. Det her var en bra gjennomført kamp, sa Henning Andresen etter kampen.

Eneste skår i gleden for hans vedkommende var et gult kort han pådro seg rett før Skeids første scoring.