Et bilde sier mer enn tusen ord. Vålerengas Steffen Søberg måtte hente fire pucker ut av buret bare i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Seriegullet ble satt på vent da Oilers ødela festen for Vålerenga

Det ble ikke fest og sjampis-søl for St. Hallvards menn etter kampen mot Stavanger Oilers. Nå er seriemesterskapet foreløpig satt på vent for Vålerenga.

Roy Johansens menn snublet mot Storhamar i forrige uke, men leverte varene i garasjen på Manglerud sist søndag. Vålerenga har gjennom hele sesongen vist seg som et topplag, og ville blitt mestere for første gang siden 2014 med to poeng tirsdag kveld.

Alle hockeyfans er enige om at det er norgesmesterskapet og "Bøtta" som er det gjeveste, men å være best gjennom 48 kamper er heller ikke ueffent. Det er vet alle Vålerengas spillere. Og det vet supporterne.

Fjerner blod fra isen

Førsteperioden er i gang, og det smeller greit fra start. Martin Laumann Ylven setter inn en knallhard, men fair takling på Oilers Henrik Medhus. Det blir et opphold i spillet for å fjerne blod fra isen. Vi er i gang.

Stavanger Oilers jubler etter 1-0 ved siddislagets amerikanske løper, Mario Lucia, knapt seks minutter ut i første periode. Foto: André Kjernsli

Etter cirka fem minutter får Filip Gunnarsson en unødvendig utvisning. Og Oilers, som allerede har et lite grep om kampen, får spille i overtall. De etablerer seg raskt i Engas sone, og tar ledelsen. Hjemmelaget er ikke påskrudd i det hele tatt.

VIF får sin første halvsjanse midtveis i perioden, men vinkelen blir for stor når Petter Grønstad forsøker å overliste Henrik Holm i Oilers-buret. Etter å ha vist litt bedre takter, lar Enga Stavanger Oilers igjen overta initiativet i kampen. Steffen Søberg har et par klasseredninger som holder hjemmelaget inne i matchen.

VIF har i hvert seg fall bestemt seg for å fullføre taklingene i denne kampen, det kan vi like. Spillet jevner seg ut mot slutten av perioden, men VIF må opp et par hakk dersom de skal bli seriemestere i kveld.

Skuddstatistikk: VIF: 3, Oilers: 14

Oilers utnytter overtall

Hva Roy Johansen og Espen "Shampo" Knutsen har sagt i pausen kan ikke ha gjort særlig inntrykk på spillergruppa. Oilers er først på de fleste puckene, og presser hjemmelaget bakover. Det hjelper ikke stort at Brede Csiszar pådrar seg en utvisning.

Akkurat som forrige gang VIF spilte med en mann mindre ender dette i Oilers-scoring. 0-2 til gjestene.

Vålerengas mest rutinerte spillere før første dropp. Men det gikk ikke veien mot Oilers tirsdag kveld. Nå må Stjernen slås borte hvis seriemesterskapet skal sikres i god tid før sluttspillet. Foto: André Kjernsli

Det blir verre; Daniel Sørvik blir tacklet inn i Oilers-keeper Henrik Holm, men ender opp med en tvilsom utvisning. Da vet vi jo hva som skjer; Oilers scorer igjen. Tre ganger i undertall for VIF har endt i tre mål for Oilers.

Er det bare i overtall det skal lages mål i denne kampen? Nok engang blir det mål i spill fem mot fire, men denne gangen er det VIF som lager mål. Rasmus Ahlholm gir hjemmesupporterne nytt håp, pasning fra Lindstrøm og Røymark. Redusering til 1-3.

Håpet om en snuoperasjon slukkes imidlertid fort. Oilers spiller Jacob Lagacé sklir altfor enkelt gjennom VIF-forsvaret og øker til 1-4. Det blir enda verre. I neste bytt scorer Oilers nok engang, stillingen er 1-5.

Det er ikke mye som minner om en serieleder når man ser på VIFs prestasjoner så langt i denne kampen. Dette er stusselige greier.

Skuddstatistikk: VIF:8 Oilers: 16

— Oilers fortjener å lede

Espen "Shampo" Knutsen var forholdsvis harm i pauseintervjuet på storskjerm etter midtperioden. Han sier rett ut at ingenting fungerer og at Vålerenga fortjener å ligge under.

St. Hallvards menn prøver og prøver, men sliter med å spille seg ut av egen sone. I tillegg er det på sin plass å gi honnør til et hard arbeidende Oilers-lag som har eid midtsonen i hele kampen.

Enga viste glimt av storhet da Rasmus Ahlholm (nummer 20) reduserte, men gleden varte ikke lenge. Foto: André Kjernsli

Det kunne vært festlig å vinne sisteperioden, bare for å kjenne litt på gleden, men slik ble det ikke. Gjestene vant også tredje periode 1-0.

Vålerenga blir ikke seriemestere i kveld. Men de blir det trolig i neste bortekamp mot Stjernen. Men det var i kveld dette skulle vinnes. I Furuset Forum som har vært en festning i store deler av sesongen. Og foran en drøss med trofaste VIF-supportere. Alt var lagt til rette. De eneste som ikke leverte varene var laget.

VIFs beste spiller: Axel Eidstedt

Sluttresultat: 1-6