Nordmenn kaster store mengder mat hver dag. Foto: Kent Wang / Flickr

På Tjuvholmen åpner en restaurant basert på restemat

På pop-up restauranten Rimanenza blir det ett bord med plass til 20 gjester. All maten som serveres er basert på overskuddsmat. Mat som ellers vil bli kastet.

Publisert

Initiativet er iverksatt for å sette økt fokus på matsvinn. Hvert eneste år kastes det enorme mengder mat. Ifølge SIFO-rapporten «Maten vi kaster», kaster nordmenn minst 217 tonn mat hvert eneste år. Hele 60 prosent av matsvinnet skjer i husholdningene – og de verste synderne er mellom 25 og 39 år.

Den midlertidige restauranten holder åpent fra 24. mai til 8. juni på Tjuvholmen Sjømagasin. Og det blir én bordsetting hver dag i denne perioden.

Enorme mengder mat rett i søpla

Bak initiativet står hvitevareprodusenten Grundig.

– Matsvinn er et globalt problem. Rundt en tredjedel av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det samtidig som én av syv sulter. Med restauranten Rimanenza ønsker vi å belyse problemet, samt vise at du kan lage fantastiske retter med overskudds- og restemat. Dersom vi kan endre noens holdninger og kunnskap med dette prosjektet er vi fornøyd, sier Bård Nordhagen, nordisk markedssjef i Grundig i en pressemelding.

Tjuvholmen sjømagasin blir åstedet for den nye pop up-restauranten. Foto: Tjuvholmen sjømagasin

Deler bord med andre gjester

På åpningsdagene er bordsettingen fra 19.30, og det serveres en seksretters til en pris på 595 per person.

I og med at det kun er ett bord, vil du sitte med andre gjester. Noe som er gjort bevisst for å skape en litt annerledes atmosfære enn du vanligvis opplever når du er på restaurant.

– Alle deler bord. Med andre ord blir det en sosial setting, der du får muligheten til å nyte et fantastisk måltid samtidig som du møter nye mennesker, sier Bård Nordhagen.

Massimo Bottura til Norge

Restauranten er inspirert av Michelin- og stjernekokken Massimo Bottura. Han eier og er sjefskokk på restauranten Osteria Francescana, som har tre Michelin-stjerner. Restauranten ble kåret til verdens beste restaurant av Forbes i 2016. I forbindelse med åpningen gjester stjernekokken Norge.

Massimo Bottura er chef og superstjerne i byen Modena i Italia. Foto: Grundig

– Søndag 3. juni vil det holdes en eksklusiv middag på Tjuvholmen Sjømagasin, der det vil serveres overskuddsmat. Denne kvelden vil også Massimo Bottura være gjest, og det er mulig for alle å booke bord. Men det er begrenset med plasser, sier Nordhagen.

Restauranten Rimanenza holder til i samme lokaler som Tjuvholmen Sjømagasin i Tjuvholmen Allé 14.

[Annonse]

Powered by Labrador CMS