Klanen hyller Chidera Ejuke og resten av laget etter 4-1 mot Ranheim. Ejuke punkterte kampen med ytterligere en scoring helt på tampen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Overbevisende Vålerenga-seier med fem scoringer i bortekampen mot Ranheim

To mål hver av Deyver Vega og Chidera Ejuke ga VIF-seier med 5-1 som sluttresultat borte mot Ranheim. Dermed henger Vålerenga med i toppen av eliteserien, fem poeng bak Molde.

Ranheim på bortebane er ikke så enkelt som mange kanskje vil ha det til. Dessuten har trønderne vist styrke de tre siste kampene med to seire og en uavgjort.

Vålerenga møtte Ranheim to ganger i fjorårssesongen. Det endte med en uavgjort og en seier. I strålende vårsol var det duket for en tredje batalje på eliteserie-arenaen Ranheimsfjæra.

Ranheim – Vålerenga 1-5 (0-0) 1950 tilskuere. Mål: 0-1 Matthías Vilhjálmsson (53), 0-2 Deyver Vega (54), 1-2 Michael Karlsen (str. 58), 1-3 Vega (64), 1-4 Chidera Ejuke (73), 1-5 Ejuke (90). Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Ivar Furu, Øyvind Alseth, Mads Reginiussen, Ranheim, Ivan Näsberg, Vålerenga.

VIF best i gang

Men første omgang ble ingen festforestilling. Det første sjansen kom etter 25 minutter da Herolind Shala slo en corner som traff Jonathan Tollås Narion. Han headet ballen mot hjørnet, men en Ranheim-spiller klarerte på streken. Den påfølgende hjørnesparket traff tverrliggeren. To enorme sjanser til Oslos stolthet.

VIF-trener Ronny Deila og hans mannskap henger med i toppen. Nå er Vålerenga på en fjerdeplass, fem poeng bak serieleder Molde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Andre omgang skulle vise seg å bli en helt annen forestilling. Allerede etter få minutter er Chidera Ejuke på fartene for gjestene fra Oslo øst. Inne i 16-meteren drar han en finte og går i bakken. Tilreisende Klanen roper på straffe, men dommer Kristoffer Hagenes vinker spillet videre.

Fem VIF-mål i andreomgang

Men VIF har satt tonen. Det ville vært interessant å ha vært i Vålerenga-garderoben i pausen og hørt hva som ble sagt.

Etter 52 minutter fikk Vålerenga lønn for strevet. En nydelig slått corner traff pannebrasken til Matthias Vilhjálmsson. Han styrte ballen i hjørnet. 1-0 til Enga.

VIFs Chidera Ejuke drar seg forbi Ranheims Eirik Valla Dønnem. Ejuke med to scoringer og storspill i andreomgangen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

To minutter senere fikk Deyver Vega ballen inni boksen. Han tok en kjapp vending og fant en luke, før han skrudde ballen I krysset. Nydelig av scoring

Kampen tok mildt sagt fyr. Og det var ikke over. Det skulle nemlig kun gå tre minutter før Johan Lædre Bjørdal ga bort et klønete straffespark. Ranheims Michael Karlsen kunne enkelt sette inn redusering til 1-2.

Henger med i toppen

64 minutter var spilt da Magnus Lekven slo inn til Deyver Vega, som på utsøkt vis dempet, vendte om og hamret ballen i hjørnet fra skrått hold. En meget sterk prestasjon.

Trondheim 20190512.
Ranheims Mads Reginiussen i duell med Vålerengas Magnus Lekven. Sistnevnte helt sentral som tilrettelegger for Deyver Vegas 3-1 scoring. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Det skulle bare ta noen minutter før Chidera Ejuke kunne punktere matchen, etter et ypperlig forarbeid av Aron Dønnum. Like før slutt satt Ejuke inn sitt andre. Kampen endte med 5-1 seier til Vålerenga. Og det ser rosenrødt ut på Valle for tiden.

— Morsomt å være Vålerenga-trener

Etter sieren over Ranheim var trener Ronny Deila fornøyd og spesielt imponert over Deyver Vega.

— Han har noe ekstra, det viser han med de to målene, mente Vålerenga-trener Ronny Deila overfor Eurosport etter kampen.

Med triumfen over Ranheim er Deilas mannskap oppe i fire seire i serien så langt denne sesongen, og har 14 poeng. Det gir en fjerdeplass i eliteserien. Med fem poeng opp til serieleder Molde.

— Det var en kjempebra prestasjon. Det er klasse over det vi gjør. Det er morsomt å være Vålerenga-trener om dagen, sa Deila til tv-kanalen.