Annonsørinnhold
Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart. Portrett malt av Barbara Kraft i 1819. Mozart døde i 1791, og maleriet er basert på et lignende maleri av Mozart fra hans levetid. 16. oktober er det 100% Mozart med Kringkastingsorkesteret i Store Studio.

Opplev 100% Mozart med Kringkastingsorkesteret

16. oktober er det 100% Mozart i Store Studio. KORK-musikere samles til en intens helaften for å utelukkende spille kammermusikalske favoritter av Mozart, for mange komponisten over alle.

NRK KORK
Annonsørinnhold.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), den østerrikske komponisten, pianisten og fiolinisten, regnes som en av de største komponister i verdenshistorien. Derfor mener Kringkastingsorkesteret (KORK) at han fortjener en helaften for seg selv, til glede for hele Oslo.

Mozart har flere fløytekvartetter. Her vil blant annet KORKs mesterlige fløytist Linn Cecilie Aasvik by på den populære D-durkvartetten.

Linn Cecilie Aasvik
Linn Cecilie Aasvik spiller piccolofløyte i KORK. Foto: Ole Kaland/NRK

Sjelden og vakker perle

Mer sjeldent er det å høre den vakre Adagio for obo og strykere, her spilt av en av KORKs nestorer – og til vanlig solist på engelsk horn, Ingrid Uddu.

Mot slutten av Mozarts liv ble imidlertid klarinetten et av hans favorittinstrumenter, ikke minst på grunn av Anton Stadlers vakre tone. 16. oktober er det KORKs soloklarinettist Björn Nyman som blåser i gang det melodiske mesterverket.

Klarinettist Björn Nyman i Kringkastingsorkesteret. Foto: Anna-Julia Granberg/NRK
Klarinettist Björn Nyman i Kringkastingsorkesteret. Foto: Anna-Julia Granberg/NRK

Billetter

Få med deg denne spesielle kvelden med Mozart i Store Studio, NRKs største radiostudio med plass til 250 publikummere på NRK Marienlyst, adresse Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1.

Til daglig benyttes Store Studio som øvingslokale for Kringkastingsorkestret, som også holder jevnlige konserter i bygningen. Billetter kjøper du her.

KORK
Kringkastingsorkesteret i NRKs Store Studio på Marienlyst. Foto: Anna Julia Granberg / BLUNDERBUSS

Dette er artistene

Linn Cecilie Aasvik, fløyte
Ingrid Uddu, obo
Björn Nyman, klarinett
Strykere fra Kringkastingsorkestret

————————————————–

Wolfgang Amadeus Mozart:

Fløytekvartett nr. 1 i D-dur, KV 285
Adagio for obo og strykere KV 580a
Klarinettkvintett KV 581MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer