Skeid og trenerduoen Tom Nordlie og Morten Berre trengte sårt poeng mot HamKam på Biskeby for å begynne klatring ut av bunnstriden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nytt tap for Skeid og Tom Nordlie. Torshovklubben faretruende nær nedrykk

Fra sin 15.-plass i 1. divisjon var Skeid nærmest nødt til å vinne da laget gjestet Briskeby. Det så lovende ut helt til HamKam snudde til 2-1 i 2. omgang.

Før avspark var Tom Nordlies lag fire poeng fra trygg grunn og i akutt poengnød i forsøket på å hindre nedrykk.

I første omgang så det lovende ut da Peter Godly Michael sendte en målgivende pasning til Stian Pettersen som satte et nydelig ledermål. Det sto 1-0 til pause.

I 2. omgang utlignet HamKams Jonas Enkerud til 1-1 allerede etter 10 minutter spilt. Kort tid etterpå hadde hjemmelaget snudd kampen da Kristian Ensrud satte 2-1 på pasning fra Emil Sildnes.

HamKam er på 12.-plass, men har god avstand til lagene i nedrykksstriden.

KFUM avga poeng

KFUM Oslo var soleklar favoritt mot tabelljumbo Tromsdalen og tok ledelsen tidlig da David Tavakoli scoret allerede i det 7. minutt.

Flere KFUM-mål ble det ikke, og i det 70. minutt smelte Andreas Løvland ballen inn i venstre hjørne på pasning fra Thomas Braaten og utlignet til 1-1. KFUM hadde trengt seier for å trygge sin plass i opprykkskvalifiseringen.

Laget beholder 4.-plassen, men fikk Nest-Sotra opp i ryggen etter at sistnevnte slo Strømmen 2-0 borte med mål av Jo Sondre Aas og Andreas Peterson.

Strømmen på kvalifiseringsplass er fortsatt tre poeng foran nestjumbo Skeid. Tromsdalen er håpløst sist, og det er bare et tidsspørsmål når nedrykk er et faktum.