Jonny Buduson blir gratulert av Hassan Yusuf (t.v.) og Mesut Can (Nr 10). Budusons scoring etter ti minutter kom etter en mønsterangrep. Foto: Anders Vindegg

Nytt Skeid-tap: — Nå må vi stå sammen for å snu den negative trenden, og vi må gjøre det selv

Skeid klarte det igjen. Selvmål. Heading i tverrliggeren og spillemessig overtak til tross, Torshovgutta tapte mot Nest-Sotra i går, og står uten seier i OBOS-ligaen siden april. Trener Tom Nordlie holder allikevel ingen skjennepreken etter kampen.

Skeid går ut i hundre mot Nest-Sotra, som om det er om å gjøre å bevise at de holder mål i OBOS-ligaen. Nedrykkspøkelset skal ikke få beleire garderoben til Torshovlaget.

Etter ti minutter leverer Skeid et angrep som er et av de beste de har hatt denne sesongen. David Tavakoli sender Henning Andresen igjennom Nest-Sotra forsvaret med et hælspark. Andresen gjør tunnel på en forsvarer, og Jonny Buduson kommer helt alene og skårer sikkert.

• Skeid - Nest-Sotra 1-2 i Intility area, OBOS-ligaen
  • Mål: Johnny Per Buduson (9) 1-0, Nest-Sotra (17 sm.) 1-1, Mads Bjørsvik Songve (39) 1-2
  • Gule kort Skeid: Taofeek Ismaheel (90), Ahmed El-Amrani (44)
  • Gule kort Nest-Sotra: Mads Bjørsvik Songve (90), Thor Kristian Økland (82), Jonas Hestetun (76), Peter Sørensen Nergaard (21)

Selvmål!

Det neste målet er ikke like vakkert for Skeid. Midtstopper Ayoub Aleesami blir dyttet over målstreken sammen med ballen. Selvmål. Protestene mot dommeren er selvfølgelig nytteløse.

Ett av Skeids problemer er mange tapte hodedueller foran mål. Her er dog Skeids Ahmed el Amrani (19) høyest. Foto: Anders Vindegg

Etter at de som vanlig planter en avslutning i tverrliggeren, begynner Skeid å miste grepet på kampen. Angriperne virker utålmodige, og forsvaret usikkert.

Farlige frispark

To frispark til Nest-Sotra rett utenfor Skeids sekstenmeter blir farlige.

Keeper Idar Nordby Lysgård redder mesterlig det første skuddet fra vestlandslagets Bjarte Haugsdal. Men returen fra keeper havner hos en spiller i grønt, Mads Songve, som setter ballen i nettet. Nest/Sotra har snudd kampen.

Det andre frisparket skyter Haugsdal i innsiden av stolpen, og ut på banen.

Sjansefattig andreomgang

Andre omgang blir sjansefattigere. Nest-Sotra har ikke en eneste avslutning på mål etter pausen. Skeid kommer nærmere og nærmere motstanderens mål. Skåring blir det dog ikke. To skudd fra Johannes Nuñez og ett fra Ismaheel Taofek er de beste forsøkene.

Dommer Svein Tore Sinnes deler raust om seg med gule kort i sluttminuttene. Dommertrioen er generelt sett ikke alltid like heldig med sine avgjørelser. En i utgangspunktet svært lettdømt match blir skjemmet av noen saftige etterslenger.

— Tungt og mange følelser

— Nå er det veldig tungt, og det er mange følelser. Nå er det viktig at vi på laget står sammen som en gruppe. Bare slik kan vi finne veien ut av uføret vi har havnet i. Dette må vi ordne selv, sier midtbanespiller Hassan Yusuf etter kampen.

Hassan Yusuf er en spiller med vinnerinnstilling. Det er tungt for ham å se at enda en kamp blir tapt, til tross for spilleovertak store deler av kampen. Foto: Anders Høilund

Trener Tom Nordlie blir sittende på benken i flere minutter etter at tilleggstiden på seks minutter er over. Deretter samler han troppene og forsvinner inn i garderoben. Blir der lenge.

— Det er assistenttrener Morten Berre og min oppgave å rense ut alle negative og forstyrrende tanker som spillerne måtte ha etter en slik kamp, sier trener Nordlie da han endelig kommer ut for å snakke med pressen.

Han innrømmer å ha blitt fysisk slått ut i minuttene etter kampslutt.

� Dette må vi finne ut av sammen, sier trener Tom Nordlie om Skeids utfordringer med å avgjøre kamper til egen fordel. Foto: Anders Høilund

— Vinner ingenting med selvmedlidenhet

— Ateisten Nordlie tror hverken på Gud eller spøkelser. Det er lett å se at det gikk galt igjen. Det er litt verre å finne ut hvorfor. Det vanskeligste er å se framover. Hvordan skal vi unngå at dette skjer nok en gang. Denne trenden med å ikke klare å avgjøre kamper til vår fordel, må vi løse selv, sier Nordlie.

— Jeg synes synd på gutta, men det er ingen grunn for dem å synes synd på seg selv. Da blir det mye negative tanker. Vi vinner ingenting med selvmedlidenhet. Det er 17 kamper igjen, og vi har ikke blitt rundspilt i de kampene vi har spilt denne våren og sommeren.  Det sitter ikke et nedrykkspøkelse i vår garderobe, sier Nordlie.